Capitala si santierele din anul 2014. Bucurestiul se transforma

Capitala Romaniei are mari sanse ca in acest an sa se transforme intr-un urias santier, sau mai bine spus Bucurestiul va fi plin de santiere deoarece municipalitatea intentioneaza sa transforme zeci de strazi din centru in zone de promenada, informeaza Pro Tv.

Conform sursei amintite suma necesara pentru aceste transformari ar ajunge la un total de aproximativ 200 de milioane de euro, banii care vor fi luati din buget dar si prin programe europene.

De schimbarea la fata a Strazii Academiei se discuta deja de ceva vreme, insa anul acesta s-ar putea trece si la fapte. Concret, din strada vor mai ramane doar 3,5 metri latime pentru circulatia masinilor. Restul va fi dedicat pietonilor si biciclistilor care vor putea sa se plimbe in voie.

Acest tip de modificare urbana ar trebui de altfel sa se intample pe zeci de strazi din Capitala. De la Piata Romana, Piata Revolutiei, Piata de Flori si inapoi pe Uranus. In zonele unde traseele pietonale se intersecteaza cu bulevarde mari si, deci, intens circulate sunt prevazute pasaje supraterane de sticla.

In Piata Cantacuzino va exista unul dintre ele si va face legatura intre cele doua parcuri din zona.

Un alt proiect important al Primariei Capitalei este mutarea Bulevardului Unirii de pe centru pe margine. Zona centrala, unde sunt fantanile, dar si o buna parte din carosabil se vor transforma intr-un spatiu pietonal.

Nici Piata Constitutiei nu va fi uitata. Aici ar trebui sa rasara un mic parc, iar parcarea se va muta in subteran. “O sa incepem lucrarile la unele dintre proiecte in 2014 cu bani de la buget si cerem si finantare europeana”, a spus arhitectul-sef al PMB.

Pentru cele 19 proiecte ale Primariei Capitalei, ale caror termene de finalizare se intind pana in anul 2020 este nevoie de aproximativ 200 de milioane de euro.

Sursa foto: b365.ro