CAPITALA sub asediul ZAPEZII: Zeci de copaci CAZUTI, masini AVARIATE

Masini avariate

Zeci de copaci au cazuti din cauza VISCOLULUI care a afectat si CAPITALA incepand de duminica noapte. 11 MASINI au fost distruse de ARBORI CAZUTI, a anuntat, luni, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti, DANIEL VASILE.

In plus, un panou publicitar metalic a fost desprins de vant in CAPITALA. In cursul noptii au avut loc peste 290 de interventii ale ISU BUCURESTI, informeaza Mediafax. Cele mai multe INCIDENTE au avut loc in zona de nord a CAPITALEI, unde rafalele de vant au fost foarte puternice.

CITESTE SI: TRAFICUL FEROVIAR dat peste cap: 7 trenuri Regio si 2 InterRegio ANULATE

Pe de alta parte, o femeie a fost gasita aproape moarta in padurea BANEASA. Aceasta s-a ratacit, dar a reusit sa sune la 112. Peste o suta de jandarmi au cautat-o cu mai multi caini. FEMEIE a fost transportata imediat la spitalul Elias. Peste 320 de utilaje intervin pentru DESZAPEZIRE in CAPITALA, cu prioritate pe arterele unde circula autobuze, troleibuze si tramvaie, in zona spitalelor si a institutiilor publice, fiind curatata zapada si din statiile RATB si de pe trecerile de pietoni, arata PRIMARIA CAPITALEI, intr-un comunicat de presa.

De asemenea, peste 1.000 de operatori manuali curata zapada din statiile RATB, refugiile de tramvai, rigole si de pe trecerile de pietoni din toate cele sase sectoare. Semafoare defecte sunt in Piata Presei Libere, strazile Charles de Gaulle, Razoare, intersectia Calea Floreasca cu strada Glinca si strada Turda cu bulevardul Ion Mihalache, in aceste zone intervenind echipe de la Administratia Strazilor.

ZAPADA de pe liniile de tramvai este indepartata cu utilaje RATB, iar 400 de operatori manuali curata zapada de pe refugii. La centrul social de la Berceni sunt cazate 155 de persoane fara adapost, iar la cel din Pallady, alte 287 de persoane. BUCURESTIUL se afla sub avertizare COD GALBEN de VISCOL si NINSOARE pana la ora 18. In ROMANIA sunt valabile mai multe avertizari de tip cod ROSU, PORTOCALIU si GALBEN.

CITESTE SI: Trei MASINI au ramas INZAPEZITE in judetul Vrancea

Mai multe drumuri nationale sunt fie INCHISE, fie se circula foarte greu pe carosabil din cauza VISCOLULUI si stratului de omat. De asemenea, zeci de localitati din judetele care se afla sub cod rosu de ninsoare au ramas fara curent electric, mai multe trenuri sunt blocate si unele curse aeriene au fost anulate sau au intarzieri de ore intregi.

Sursa foto: jurnalul.ro