Caprele care pasc in COPACI si pestii care CAD din CER! FOTO si VIDEO

In lume exista nenumarate lucruri stranii, care reusesc sa provoace uimire de fiecare data cand se petrec. De la capre care pasc in copaci si pana la pesti care cad din cer dupa fiecare furtuna, iti prezentam cateva dintre cele mai incredibile FENOMENE NATURALE pe care nu le-ai mai vazut pana acum.

1. FURTUNA VESNICA DIN VENEZUELA

Misteriosul FULGER Catatumbo este un FENOMEN NATURAL unic in lume. Localizat la gura de varsare a raului cu acelasi nume in lacul Maracaibo, fenomenul este reprezentat de un fel de arc voltaic inalt de peste cinci kilometri, care are o durata cuprinsa intre 140 si 160 de nopti pe an, timp de 10 ore pe noapte.

Astfel, in zona au loc peste 1,1 milioane de descarcari electrice pe an, cu o intensitate de pana la 400.000 de amperi, vizibile de la o distanta de pana in 400 de km, scrie portalul Oddee.

2. PLOAIA DE PESTI DIN HONDURAS

PLOAIA DE PESTI din Honduras este o poveste cunoscuta in folclorul local si are loc in departamentul Yoro, intre lunile mai si iulie. Martorii povestesc ca dupa furtuna care are loc aici, sute de pesti sunt gasiti pe jos, pe pamant, iar oamenii ii iau acasa si ii gatesc.

Citeste si: ESTE ACESTA INELUL NEGRU AL MORTII? VIDEO

3. APA DE PLOAIE ROSIE DIN KERALA

Micutul stat indian a avut parte de un FENOMEN NATURAL spectaculos: PLOAIE de culoare ROSIE. FENOMENUL s-a petrecut sporadic in 2001, intre 25 iulie si 23 septembrie.

Specialistii au analizat cazul si au constatat ca PLOAIA s-a colorat de la mai multi spori din aer proveniti de la o alta terestra.

4. CEL MAI LUNG VAL DIN LUME

De doua ori pe an, intre lunile februarie si martie, apele Oceanului Atlantic se napustesc in sus pe Amazon si formeaza cel mai lung VAL din lume. FENOMENUL are loc la gura de varsare a Amazonului, in Brazilia, si se numeste Pororoca.VALUL atinge inaltimi de patru metri si este o adevarata mana cereasca pentru surferii profesionisti.

Citeste si: MUNTII DANXIA SAU MUNTII-CURCUBEU! VEZI IMAGINI FABULOASE CU O MINUNE A NATURII! GALERIE FOTO

5.  CAPRELE CARE PASC IN COPACI

Daca nu ai vazut pana acum o CAPRA care sa se urce in copaci, iti sugeram sa dai o fuga in Maroc. CAPRELE de aici se urca fara nici o problema in copaci, atrase de fructul arganilor, asemanator maslinelor. Fermierii chiar le pazesc de la copac la copac. Si asta nu neaparat ca le place sa se uite la niste CAPRE IN COPACI, ci pentru ca fructul arganilor contine o samanta pe care animalele nu o pot digera. Atunci cand elimina semintele, fermierii le colecteaza pentru ca din ele se face uleiul de argan, folosit la gatit si in industria cosmeticelor.

Sursa foto si video: el-nacional.com, oddee.com, snowbrains.com, us.costamar.com, blog.moment.ee, ivoryandolive.com, youtube.com