CAPTURA IMPRESIONANTA de DROGURI in ROMANIA. STUPEFIANTELE erau destinate MARII BRITANII

Sute de kilograme de droguri au fost capturate de autoritatile romane, fiind oprit astfel transportul lor la destinatia finala – Marea Britanie. O persoana a fost arestata preventiv pentru 30 de zile. Inculpatul Fabian-Friczi Atila-Iozsef face parte dintr-o retea infractionala coordonata de catre persoane de origine africana, rezidente in Marea Britanie, dupa cum au descoperit autoritatile.

“Inculpatul Fabian-Friczi Atila-Iozsef a introdus pe teritoriul Romaniei, dupa efectuarea procedurilor specifice vamale la Biroul Vamal Otopeni, un numar de 22 colete, expediate din Tanzania, in cantitate totala de 351,07 kg frunze khat, ce contineau Cathinone, droguri de mare risc, respectiv Cathine, droguri de risc.

CITESTE SI: EVELIN BANEV NICOLOV, REGELE COCAINEI DIN BULGARIA, CONDAMNAT IN ROMANIA

Drogurile au fost declarate la intrarea in Romania ca fiind frunze de hena importate din Tanzania, utilizate in industria cosmetica. Ulterior, inculpatul a transportat aceeasi cantitate de frunze de khat pe teritoriul Romaniei, de la sediul Biroului Vamal Otopeni, pana in parcarea unui centru comercial din Bucuresti unde s-a procedat la efectuarea prinderii in flagrant”, se arata intr-un comunicat al DIICOT.

Drogurile trebuiau sa ajunga pe piata neagra din Marea Britanie, unde ar fi valorat in jur de 700.000 de euro.

Sursa foto: realitatea