CAPTURA IMPRESIONANTA de DROGURI, in Timisoara

Peste 70 de kilograme de droguri de mare risc in valoare de peste patru milioane de euro au fost capturate si o grupare de traficanti de droguri a fost destructurata, a anuntat miercuri procurorul-sef adjunct al DIICOT, GIORGIANA HOSU, intr-o conferinta de presa.

“Aceasta captura reprezinta o premiera datorita modului de disimulare. Este cocaina neagra sub forma unei rasini — seamana foarte mult cu smoala — care era injectata in pereti de mobilier. Cocaina vine din Ecuador via Hamburg, Constanta, dupa care Bucuresti si s-a dus la Timisoara. A fost o livrare supravegheata intre autoritatile germane si Romania, s-a facut atat pe cale maritima, cat si aeriana. (…) Este cocaina alba impregnata cu alte substante, alti lianti, care o fac nedetectabila la testele uzuale, la scanner, la caini”, a explicat comisarul-sef Claudiu Cucu, de la Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate.

Citeste si: Un ITALIAN, urmarit international pentru TRAFIC de DROGURI, a fost ARESTAT la TULCEA

El a precizat ca gruparea infractionala era formata din trei persoane — un cetatean columbian, unul roman si altul venezuelean.

“Cetateanul venezuelean avea rezidenta in Romania. Cetateanul roman este sotia venezueleanului”, a mai spus Cucu, care a adaugat ca varsta traficantilor este in jur de 40 de ani.

“Acest caz solutionat de procurorii DIICOT din cadrul serviciului specializat in combaterea traficului de droguri si ofiterii din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate a fost inceput acum o luna, este un caz in care s-a colaborat foarte bine cu autoritatile judiciare din Germania, Marea Britanie si Spania. La sfarsitul acestei operatiuni au fost capturate peste 70 kg de drog de mare risc si a fost destructurata o grupare infractionala formata pe teritoriul Romaniei din trei persoane”, a spus GIORGIANA HOSU.

Citeste si: PERCHEZITII DIICOT la TRAFICANTII de DROGURI din GALATI

Potrivit acesteia, desi doua dintre cele trei persoane sunt cetateni straini, ei vor fi judecati pe teritoriul tarii noastre. “Prin comisie rogatorie insa colegii ne pot cere atat audierea in cauzele ce au fost deschise atat in Germania, cat si in Spania, cat si participarea la acte de urmarire penala. (…) Un element de noutate este ca a fost o livrare supravegheata fara substituirea marfii”, a mentionat Hosu.

Sursa foto: dcnews.ro