Caravana CAMPANIILOR ANTIDROG continua in forta in SECTORUL 2

Caravana INFORMARII TINERILOR din sectorului 2 privind PREVENIREA RISCULUI MORTAL AL CONSUMULUI DE DROGURI, a continuat joi,15 octombrie, la doua Colegii Nationale – „SPIRU HARET” si „IULIA HASDEU”.

Dupa ce miercuri, aproximativ 800 de elevi ai Colegiilor “Mihai Viteazu” si „Cantemir Voda” s-au intalnit cu reprezentantii Primariei Sectorului 2 si ai Centrului International Antidrog si pentru Drepturile Omului(CIADO), astazi a fost randul unui numar de 500 de tineri de la alte doua colegii din sectorul 2, pentru a fi informati asupra flagelului mortii albe si a riscului la care se supun daca nu aleg sa traiasca o viata sanatoasa si echilibrata. 
Dupa vizionarea celor doua scurte filme documentare, elevii au pus numeroase intrebari legate de acest subiect, la care nu au reusit sa primeasca un raspuns avizat pana acum. 

S-a vorbit despre faptul ca la adolescenti semnele timpurii ale consumului de droguri ar trebui sa fie detectate de parinti printr-o urmarire atenta a obiceiurilor zilnice, a anturajului copiilor lor, pentru a evita sau depista abuzul, daca acesta exista. 

CITESTE SI: PRIMARUL INTERIMAR AL CAPITALEI: VOM AVEA ACTIUNI PE TEREN PENTRU STOPAREA CONSUMULUI DE DROGURI

Asemenea persoane au nevoie cu atat mai mult de sprijinul nostru moral si emotional, au nevoie ca cei dragi sa le fie aproape si sa ii ajute atunci cand au probleme. 

Aproximativ 12.000 de elevi vor participa la campaniade educatie civica “Tinerii si propriile lor valori”, ce cuprinde o serie de 22 de conferinte organizate de Primaria Sectorului 2 si Centrul International Antidrog si pentru Drepturile Omului(CIADO), in unitatile de invatamant ale sectorului. Scopul acestei campanii este acela de a convinge tinerii de pericolul tot mai mare al consumului de droguri, fenomen care, potrivit statisticilor, creste ingrijorator. 

In perioada urmatoare, echipele de specialisti ai Primariei Sectorului 2 si ai Centrului International Antidrog si pentru Drepturile Omului(CIADO) vor fi prezenti in randul tinerilor din unitatile de invatamant ale sectorului 2 pentru a desfasura aceasta campanie atat de necesara de informare si prevenire a consumului de droguri in randul tinerilor.

Sursa foto: ps2