Cardinalul Lucian Muresan, in Pastorala de Craciun: Fara bunatate si iubire, viata nu e decat vanitate, dispret si violenta

Mitropolitul Bisericii Greco-Catolice din Romania, cardinalul Lucian Muresan, spune in Pastorala de Craciun ca “lucrurile mici scriu istoria binelui” si ca viata, fara bunatate, iubire si respect, nu e decat “vanitate si intuneric, dispret si violenta”.

“Lucrurile mici scriu istoria binelui, la fel ca Fiul lui Dumnezeu venit in lume, la margine de imperiu, iar fara bunatate, iubire si respect, viata nu e decat vanitate si intuneric, dispret si violenta”, spune cardinalul, in Pastorala.

In acelasi mesaj adresat credinciosilor, Mitropolitul Bisericii Greco-Catolice constata ca “traim vremuri pentru care virtutea suprema a devenit gustul propriu”.

“Viata se lipseste tot mai mult de umanitate, proclamand siluirea legii firii castig de cauza de impus tuturor, iar astfel viclenia raului se arata drept adevar. Sub presiunea desertaciunii suntem pusi in criza in ceea ce ne defineste drept fii si creaturi ale lui Dumnezeu, adica oameni de comuniune. Si inlantuiti de cele trecatoare uitam sa mai gustam bucuria pastorilor si a magilor care s-au lasat surprinsi de simplitatea si modestia prin care Dumnezeu vine intre noi”, adauga cardinalul Muresan.

In acest context, Mitropolitul Bisericii Greco-Catolice subliniaza, o data in plus, rolul esential al credintei.

“Stiu grijile Voastre si Va inteleg descurajarile. Dar stim cu totii ca credinta nu tine de sfera privata, nu e o intelegere individualista sau opinie subiectiva, ci apare si se intareste in ascultarea Cuvantului Domnului, fiind destinata sa se transforme in buna-vestire – dupa cum spune Sfantul Parinte Papa Francisc. (…) Pastrand bucuria asteptarii sperantei al carei obiect nu se intrezareste, lipsiti de certitudinile lumesti, Isus ne tine ancorati in Providenta, descriindu-ne pretul crucii in viata noastra, fiindca de vestea buna se bucura doar cel care o asteapta, fiindca nu a uitat sa aiba nevoie de ea”, se arata in Pastorala de Craciun.

Mesajul cardinalului se incheie cu urari adresate credinciosilor: “Cu aceste ganduri, Va transmit parinteste urarile de Nasterea Domnului, incredintandu-Va ajutorului si protectiei Sfintei Familii, in speranta de a Va sti increzatori si curati pentru a persevera in credinta, binevoitori si senini”.