CARDUL de SANATATE, AMANAT din nou. Ar putea deveni OBLIGATORIU din SEPTEMBRIE

Utilizarea CARDULUI de SANATATE, care de sambata 1 august trebuia sa fie OBLIGATORIE, se AMANA din nou. Este deja a sasea oara cand se intampla acest lucru.

Desi Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) anuntase ca din 1 august CARDUL de SANATATE va deveni OBLIGATORIU fara nicio exceptie, presedintele CNAS, VASILE CIURCHEA, a anuntat ca termenul a fost AMANAT. Presedintele CNAS, VASILE CIURCHEA, a declarat pentru Realitatea TV ca fiind perioada concediilor s-a decis AMANAREA obligativitatii CARDULUI de SANATATE.

“In ultima luna, foarte putine persoane s-au prezentat la casele de asigurari pentru a-si lua CARDUL de SANATATE. A crescut, in schimb, cererea pentru cardul european de sanatate. Ne-am gandit sa nu ii lasam pe cetateni fara servicii medicale”, a afirmat presedintele CNAS.

CITESTE SI: CIURCHEA (CNAS) : Speram ca, din august, toate serviciile medicale sa fie acordate in baza cardului 

Conform acestuia, la nivel national, aproximativ 350.000 de CARDURI de SANATATE nu au fost ridicate. “Cardul este obligatoriu pentru cei care il au”, a mai spus presedintele Casei. VASILE CIURCHEA a mai afirmat ca procentul de utilizare este extrem de mare: 75% din totalul serviciilor medicale acordate.

De exemplu, in Bucuresti, din 14.000 de persoane identificate, care nu si-au ridicat CARDUL de SANATATE si care au primit SMS pentru a merge sa isi ia cardul de la Casa de Sanatate a Municipiul Bucuresti, doar 2.000 de persoane s-au prezentat. Intrebat daca exista o problema cu asigurarea mentenantei CARDULUI de SANATATE, presedintele CNAS VASILE CIURCHEA a afirmat ca “nu este nicio problema”.

CITESTE SI: BANICIOIU: CARDUL de SANATATE poate fi VALIDAT in orice INSTITUTIE MEDICALA, cu exceptia farmaciilor 

“Asigurarea mentenatie nu este o problema. S-a organizat o licitatie si nu s-a prezentat nimeni. Acea firma in insolventa nu este in contractul cu CNAS”, a spus VASILE CIURCHEA.

Sursa foto: adevarul