CARDUL DE SANATATE, BLOCAT DIN NOU!

CARDUL de SANTATE s-a BLOCAT, din nou, marti. CNAS a precizat, intr-un comunicat de presa citat de News.ro, ca sistemul informatic al cardului national de asigurari de sanatate este indisponibil din cauza unor probleme tehnice.

Totodata, institutia a precizat ca serviciile medicale, medicamentele si dispozitivele medicale se acorda/se elibereaza in regim off-line. In 10 octombrie, sistemul informatic al cardului national de sanatate a fost nefunctional pentru mai bine de 72 de ore.

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Radu Tibichi, spunea ca va solicita un raport pentru a afla cauzele care au determinat o astfel de problema. In 26 octombrie, Guvernul a emis o Hotarare care da posibilitatea ca presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate sa emita un ordin astfel incat atunci cand sistemul online nu functioneaza corespunzator, totusi medicii de familie, farmaciile, spitalele care presteaza un serviciu, elibereaza un medicament sa poata transmite documentele relevante intr-un sistem off-line.

Sursa foto: realitatea