CARDUL de SANATATE este BLOCAT din nou

Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate (PIAS) nu functioneaza luni, de la ora 8:30, iar acest lucru afecteaza inclusiv sistemul cardului de sanatate. “Astazi, 30.01.2017, incepand cu ora 8:30, Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate este indisponibila datorita unor probleme tehnice”, se arata intr-un anunt al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).

Reprezentantii CNAS au asigurat, insa, ca, pana la remedierea problemelor tehnice aparute, “serviciile medicale, medicamentele si dispozitivele medicale se acorda/se elibereaza in regim off-line”. Platforma a fost indisponibila si lunea trecuta, iar problemele au fost remediate abia in ziua urmatoare.

Cardul de sanatate a fost blocat de nenumarate ori de la lansarea sa, in urma cu peste un an si jumatate, din cauza problemelor tehnice, fapt ce a provocat dificultati in eliberarea retetelor. Au fost si perioade in care cardul nu a fost functional mai multe zile.

Precizam ca Teamnet International, firma detinuta de Sebastian Ghita pana in 2012, a castigat, la finalul anului trecut, licitatia pentru mentenanta sistemului informatic al CNAS, contract in valoare de cinci milioane de euro. Cu toate acestea, CNAS nu a predat inca firmei sistemele IT, pentru ca inca lipseste o mare parte a documentatiei tehnice.

Sursa foto: realitatea