CARDUL DE SANATATE, obligatoriu de la 1 septembrie. Ce se intampla daca nu il ai

A mai ramas doar o saptamana pana cand CARDUL DE SANATATE DEVINE OBLIGATORIU. De la 1 septembrie, asiguratii vor primi SERVICII MEDICALE GRATUITE doar daca au asupra lor documentul. Exceptie fac asiguratii pentru care cardul de sanatate NU A FOST TIPARIT, informeaza Realitatea.

Vasile Ciurchea, presedintele CNAS, a explicat: “Incepand cu 1 septembrie cardul functioneaza in continuare, nu a fost oprit niciodata, singura noutate este pentru cetatenii care au cardul emis, Posta ne-a confirmat fie ca l-a dus acasa, fie ca l-a returnat Casei, si cetatenii din aceasta categorie atunci cand au nevoie de un serviciu medical care nu este urgent, trebuie sa vina cu cardul. Trebuie sa se adreseze casei acolo unde sunt asigurati, si SA CEARA CARDUL. Pentru cei care nu a fost emis cardul, primesc servicii pentru ca in sistem se vede daca acest card a fost emis sau nu”.

CITESTE SI: VESTI BUNE PENTRU ANGAJATII DIN SANATATE: PRIMA CRESTERE SALARIALA AR PUTEA FI FACUTA IN OCTOMBRIE

Reprezentantul CNAS a oferit si clarificari: “Cardul va aparea emis in sistem in momentul in care Posta returneaza borderoul din care rezulta fie ca i-a inmanat cardul, fie ca l-a returnat la Casa. Pana la acea data CETATEANUL FIGUREAZA  CU CARD NEEMIS SI PRIMESTE SERVICII MEDICALE. Atata timp cat cardul este intre imprimerie si Posta, intre Posta si adresa fiecaruia, intre Posta si Casa, mi se pare normal ca pacientul, atunci cand are nevoie de servicii medicale sa le primeasca”.

Sursa foto: Adevarul