CARDUL de SANATATE, FUNCTIONAL DUPA TREI ZILE DE PAUZA

CARD SANATATE BLOCAT. Cardul de asigurari de sanatate este blocat iar, sistemul fiind indisponibil de la 10.00 dimineata. Casa Nationala de Asigurari de Sanatare (CNAS) anunta ca sunt anumite “probleme tehnice de comunicatie intre unele componente ale sistemului” si reasigura atat pacientii, cat si medicii, ca pana la remedierea problemelor se pot face intrari in sistem offline.

UPDATE 2: Sistemul cardului national de asigurari de sanatate a fost readus in stare de functionare joi, la ora 11:00, dupa peste 3 zile in care nu a functionat, iar in continuare sunt luate masuri tehnice de consolidare a acestuia. Ministerul Sanatatii si CNAS lucreaza in regim de urgenta la elaborarea proiectului unei Hotarari de Guvern care sa permita relaxarea regimului de raportare si validare a serviciilor efectuate in intervalul de timp de la aparitia incidentului si pana la solutionarea acestuia, anunta Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, intr-un comunicat.

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate spune ca, pe data de 12 octombrie, pe parcursul intregii zile, s-au prescris 19.000 de retete on-line si s-au eliberat medicamentele pentru 16.000 dintre acestea, in ziua de 13 octombrie 2016, pana la orele 12.00, s-au prescris 145.000 de retete on-line si s-au eliberat medicamentele pentru 129.000 dintre acestea. Numarul serviciilor medicale raportate si validate on-line in intreaga tara fost de 300.000 pe tot parcursul zilei de 12 octombrie 2016, iar in data de 13 octombrie 2016, pana la orele 12.00, s-au raportat si validat on-line 797.000 de servicii medicale.

UPDATE 1: Sistemul informatic al cardului national de sanatate nu functioneaza nici marti dimineata din cauza unor probleme tehnice de comunicatie intre unele componente, a anuntat Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, potrivit Agerpres. Sistemul este nefunctional de peste 24 de ore. “Din pacate, este cea mai de durata defectiune a sistemului informatic al cardului de sanatate”, a declarat pentru News.ro presedintele CNAS, Radu Tibichi. Casa Nationala de Asigurari de Sanatate precizeaza ca, pana la remedierea problemelor, confirmarea semnarii prin cardul de sanatate a serviciilor medicale/ prescrierii retetelor/ eliberarii medicamentelor va putea fi efectuata in modul offline.

STIRE INITIALA

CARD SANATATE BLOCAT. “Pana la anuntul remedierii problemelor aparute, confirmarea semnarii prin cardul de sanatate a serviciilor medicale/prescrierii retetelor/eliberarii medicamentelor va putea fi efectuata in modul offline”, mai anunta Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

CARD SANATATE BLOCAT. Institutia mai anunta ca serviciile operate atat timp cat sistemul informatic al cardului de sanatate este blocat vor trebui incarcate in PIAS in maximum 3 zile lucratoare calculate de la ora zero a zilei urmatoare datei prestarii serviciului, adica de la ora 00.00 a zilei de marti, asa cum cere legea.

Sursa foto: realitatea