Cardul National de SANATATE, distribuit gratuit prin Posta

CARDUL NATIONAL DE SANATATE va fi distribuit asiguratilor, gratuit, prin posta. In cazul in care titularul nu va fi gasit acasa de doua ori, actul va fi returnat casei de asigurari de sanatate in raza caruia se afla locuinta acestuia, se arata in noul proiect al Ministerului Sanatatii (MS).

CARDUL NATIONAL DE SANATATE. Prin acest proiect act normativ, autoritatile reglementeaza cadrul legal privind modalitatea de distributie catre asigurati a CARDULUI NATIONAL DE ASIGURARI SOCIALE DE SANATATE.

Potrivit MS, introducerea cardului national va imbunatatii mecanismul de control al costurilor din sistemul de asigurari sociale de sanatate.

Citeste si: CARDUL DE SANATATE, OBLIGATORIU INCEPAND DIN IANUARIE 2015

CARDUL NATIONAL DE SANATATE. Dupa personalizarea cardurilor nationale de catre Centrul National Unic, Compania Nationala “Imprimeria Nationala” SA va realiza sortarea cardurilor nationale pe case de asigurari de sanatate si medici de familie, pe baza datelor puse la dispozitie de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), informeaza Mediafax.

Imprimeria preda CARDURILE NATIONALE Ministerului Sanatatii pe baza de proces-verbal, care le transfera Casei Nationale de Asigurari de Sanatate cu titlu gratuit.

CARDUL NATIONAL DE SANATATE. CNAS pune la dispozitia Imprimeriei Nationale, pe baza de proces-verbal de custodie, pe responsabilitatea sa, CARDURILE NATIONALE, in vederea distribuirii acestora, potrivit legii.

Pentru plata cardurilor, MS si CNAS incheie un contract cu Imprimeria Nationala, iar distribuirea lor se realizeaza prin servicii postale.

CARDUL NATIONAL DE SANATATE. Asiguratii care nu au fost gasiti acasa isi vor putea lua cardurile de la sediul caselor de asigurari de sanatate teritoriale, iar daca nu se vor prezenta nici la sediul caselor de sanatate, cardurile vor fi arhivate, urmand ca la expirarea perioadei de arhivare stabilite in conditiile legii, actele sa fie distruse. Potrivit CNAS, pana acum au fost facute opt milioane de carduri.

Sursa foto: jurnalul.ro