Care e rolul unui glucometru Contour Plus ELITE când ai diabet

Astazi, aparatele moderne de masurare a glicemiei permit obtinerea rapida a rezultatelor precise oriunde te-ai afla si au, de asemenea, o serie de elemente suplimentare utile, care sunt in continua dezvoltare.

Cum te ajuta un glucometru inteligent

Sistemul de monitorizare a glicemiei Glucometru Contour plus ELITE este un glucometru inteligent destinat autotestarii efectuate de persoanele care au diabet, cu probe de sange venos si sange integral capilar proaspat recoltat din varful degetului sau din palma.

Contour Plus ELITE este unicul glucometru care are un ecran cu numaratoare inversa de 60 de secunde, care permite aplicarea unei cantitati mai mari de sange la aceeasi bandeleta, in cazul in care la prima aplicare nu a fost plasat suficient sange.

Totodata, aplicatia gratuita Contour Diabetes faciliteaza imbunatatirea gestionarii diabetului si este asociata cu imbunatatirea controlului glicemic si cu scaderea numarului de episoade hipoglicemice. Din moment ce are o precizie ridicata, Contour Plus ELITE poate reduce riscul de hipoglicemii nedetectate.

Care sunt elementele esentiale pentru un glucometru inteligent

Atunci cand alegi un glucometru inteligent, fii atent la:

Cand e nevoie sa iti masori glicemia

Astfel, pentru monitorizarea corecta a glicemiei din sange, verificarea trebuie facuta de mai multe ori pe zi: pe nemancate dupa somn, inainte si dupa mese, inainte de somn.

Masuratorile suplimentare vor fi necesare in urmatoarele situatii:

Controalele regulate ale glicemiei ofera date orientative si iti permit sa previi anumite complicatii, iar cu cat poti atinge mai repede nivelurile recomandate ale glucemiei din sange si le mentii constante, cu atat mai repede poti invata sa iti tii diabetul sub control!