Care este cea mai linistita tara din lume, potrivit Forbes

Revista Forbes a publicat un clasament al celor mai linistite tari de pe Pamant, in baza unor date calitative si cantitative centralizate de Institutul pentru Economie si Pace de la New York. Potrivit clasamentului, marile puteri ale lumii si tarile emergente nu ocupa nici pe departe un loc fruntas.

Astfel, conform indicilor mondiali de liniste si siguranta, Islanda ocupa primul loc in acest top, urmata de Danemarca, Noua Zeelanda, Austria, Elvetia, Japonia, Finlanda, Canada, Suedia si Belgia. 

Datele publicate de Forbes arata ca Islanda, o tara cu 320.000 de locuitori, are gradul cel mai ridicat de stabilitate politica si militara, rata omuciderilor este scazuta, iar inchisorile au un numar scazut de detinuti.

La polul opus, cele mai nesigure tari sunt Afganistan, Somalia, Siria, Irak si Pakistan.

Marile puteri si tarile emergente nu se numara printre primele locuri. Statele Unite se afla pe locul al 100-lea (din 162), China – 101, Africa de Sud – 121, Turcia – 134, India – 141, Rusia – 155, Brazilia – 81, Franta – 53 si Marea Britanie – 44. Singura exceptie este Germania, care ocupa pozitia a 15-a.

Foto: wikibooks.com