INCREDIBIL! Care este LEGATURA dintre GUVERNUL PONTA si DOSARUL RETROCEDARILOR

Legatura dintre GUVERNUL PONTA si DOSARUL RETROCEDARILOR in care este implicat si fosta sefa a DIICOT, ALINA BICA, este, potrivit jurnalistilor de la Romania Libera, fostul subsecretar de stat DRAGOS GEORGE BOGDAN, el fiind deja in spatele gratiilor atunci cand a fost eliberat din functie.

Potrivit sursei amintite, DRAGOS GEORGE BOGDAN, fostul adjunct al lui SORIN BLEJNAR de la ANAF in perioada 2009-2012,  a fost eliberat din functie prin Decizia premierului cu numarul 307 din 27 noiembrie, “domnul Dragoș George Bogdan se elibereaza din functia de comisar general adjunct, cu rang de subsecretar de stat, al Garzii Nationale de Mediu”. Asta in conditiile in care, domnul subsecretar de stat era la beci deja din data de 22 noiembrie!

CITESTE SI: CRINUTA DUMITREAN si ALINA BICA au actionat CONCERTAT si s-au SUSTINUT una pe cealalta in comisia ANRP, potrivit DNA 

Argumentul ciudat folosit de premierul Victor Ponta pentru a se justifica in aceasta situatie a fost legat de o solicitare a ministrului Mediului, Attila Korodi.   “Avand in vedere propunerea ministrului mediului si schimbarilor climatice, inregistrata la Cabinetul primului-ministru sub nr. 5/5.430 din 2 octombrie 2014”. Asadar, pentru eliberarea din functie a lui DRAGOS GEORGE BOGDAN pe 27 noiembrie, la cinci zile dupa arestare, VICTOR PONTA a invocat o propunere a ministrului Mediului, Attila Korodi, de pe 2 octombrie.

Altfel spus, premierul PONTA a dat impresia ca eliberarea din functie nu are nici o legatura cu dosarul penal al retrocedarilor, desi nu exista nici un argument pentru care a asteptat aproape doua luni dupa ce propunerea lui Korodi ar fi fost trimisa la cabinetul premierului.

Arestarea lui DRAGOS GEORGE BOGDAN in DOSARUL RETROCEDARILOR nu are nici o legatura cu prezenta sa ca subsecretar de stat in guvernul Ponta. In 2011, DRAGOS GEORGE BOGDAN era membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor in calitatea sa de adjunct al ANAF, informeaza Romania Libera.

ANAF condus atunci de Sorin Blejnar, marele dusman personal al lui VICTOR PONTA. De altfel, imediat ce a preluat mandatul de premier, Ponta l-a demis pe DRAGOS GEORGE BOGDAN prin Decizia 143 din 9 mai 2012: “La data intrarii in vigoare a prezentei decizii, domnul DRAGOS GEORGE BOGDAN se elibereaza din functia de vicepresedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala”.

CITESTE SI: SECHESTRU pe bunurile fostei sefe a DIICOT, ALINA BICA 

Totusi, unsprezece luni mai tarziu, DRAGOS GEORGE BOGDAN revine in Guvern, tot sub semnatura lui Victor Ponta. Astfel, prin Decizia 174 a premierului din 2 aprilie 2013, “Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei decizii, domnul DRAGOS GEORGE BOGDAN se numeste in functia de comisar general adjunct, cu rang de subsecretar de stat, al Garzii Nationale de Mediu”. Conform Deciziei 174, ideea a fost a ministrului PSD Rovana Plumb, atunci titulara portofoliului de Mediu: “Avand in vedere propunerea Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, inregistrata cu nr. 5/2120, din 29 martie 2013”, noteaza sursa citata.

Sursa foto: adevarul.ro