Care este mărimea unui teren de fotbal și de ce amenajarea lui cu gazon artificial este soluția optimă

Fotbalul este unul dintre cele mai vechi și mai populare sporturi de echipa pe care le-a produs vreodata lumea. Acesta este un joc care are un numar mare de fani din intreaga lume, deoarece este unul dintre cele mai captivante jocuri. Este format din 11 jucatori fiecare cu poziții diferite de jucat. Terenul si dimensiunea lui joaca un rol important aici. De cele mai dese ori se joaca pe gazon artificial de culoare verde care trebuie sa aiba forma dreptunghiulara cu dimensiuni specifice. In joc piesa unica si principal este mingea, iar obiectivul este de a pune sau lovi mingea in regiunile plasate ale altor echipe fara a folosi mainile, ceea ce, in rezultat, este cunoscut drept gol.

Echipa care marcheaza numarul maxim de goluri intr-un meci este declarata caștigatoare. Durata jocului este de 90 de minute cu doua reprize a cate 45 de minute fiecare, iar daca rezultatul nu vine fie va fi declarat egal, fie minutele suplimentare și loviturile de departajare vor avea loc in funcție de formatul jocului pe care il vor avea. jucat.

Marimea terenului de forbal

In lumea fotbalului, dimensiunile oficiale ale unui teren de fotbal cu gazon sintetic sau iarba naturala sunt cele decise de FIFA – dimensiuni minime si maxime specifice:

Pentru meciurile internationale, regulile sunt mai stricte, si anume:

Alte dimensiuni ate terenului de fotbal includ: linia de margine, care presupune lungimea terenului de fotbal, linia de poarta, care reprezinta latimea terenului de poarta, Linia mediana, care imparte terenul in doua parti egale si respective cercul central, care are o raza de 9.15m iar in mijlocul acestuia se afla linia centrala, locul unde este pusa mingea in joc.

Zona de pedeapsa (penalty) este dreptunghiul mai mare in care este integrata si zona de gol. Acesta trebuie sa masoare 40.32m x 16.5m. Zona de gol este dreptunghiul mai mic din interiorul zonei de penalty. Acesta trebuie sa masoare 18.32m x 5.5 m, iar punctul de penalty trebuie sa fie centrat la 11 metri de la linia de poarta.

Suprafata de joc

Lungimea tipica a ierbii pe teren este de 25-30 de milimetri. In ultimii ani, o data cu evolutia tehnologiei, s-a observat o trecere usoara de la gazonul natural la cel artificial. In ultimii ani, o data cu evolutia tehnologiei, s-a observat o trecere usoara de la gazonul natural la cel artificial.

O amenajare gazon artificial ofera:

  1. Conditii optime de joc;
  2. Utilizarea permanenta a gazonului, indiferent de conditiile meteorologice;
  3. Costuri reduse de intretinere;
  4. Prietenos cu mediul inconjurator: eliminarea consumului de apa, a pesticidelor, a erbicidelor; folosirea cauciucului SBR sau EPDM ca material de umplere;
  5. Instalare rapida;
  6. Aspect mereu impecabil al terenului de joc.

Astfel, gazonul artificial pentru terenrile de fotbal a fost conceput special pentru a sustine atat tehnica jocului cat si pentru a oferi confort jucatorilor in timpul meciurilor sau antrenamentelor.