Care este MOTIVUL pentru care IOHANNIS l-a sfatuit pe OPREA sa isi dea DEMISIA

Presedintele KLAUS IOHANNIS l-a sfatuit pe vicepremierul GABRIEL OPREA sa demisioneze, din cauza modului in care acesta din urma a ales sa comunice cu opinia publica, dupa accidentul in urma caruia un politist a murit.

”Avand in vedere ca opinia publica e foarte preocupata de evenimentul de saptamana trecuta, accidentul care a avut loc si in care, din nefericire, un politist a murit la datorie, am avut o interventie ieri si, in continuare, azi l-am invitat pe vicepremierul OPREA la o discutie pentru ca am dorit sa primesc explicatii suplimentare.

Am avut aceasta discutie in cursul acestei seri. L-am sfatuit pe domnul vicepremier OPREA sa-si dea demisia. 

Eu cunosc aspectele relatate chiar de domnul OPREA, dar restul circumstantelor nu trebuie elucidate de serviciile secrete, ci de procurori. E ancheta in curs si astept rezultatele ei.

(Motivul este) proasta gestionare a crizei. Intr-o astfel de criza apare foarte multa emotie si opinia publica are dreptul la informatii, la luari de pozitii publice din partea celor implicati, din partea sefilor celor implicati. Dupa parerea mea, intreaga comunicare a fost catastrofala. Aceasta este latura politica si din acest motiv i-am dat sfatul domnului OPREA. Nu m-am referit la partea penala, care tine de procurori. 

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS: L-am sfatuit pe GABRIEL OPREA sa-si dea DEMISIA

Nu i-am dat un termen domnului OPREA.

In situatii de criza dau sfaturile pe care le cred potrivite, dar demisia e un act unilateral. Acum nu discutam despre ceva fi dupa, acum discutam doar despre ce s-a intamplat astazi”, a declarat KLAUS IOHANNIS

Intrebat daca, aflat intr-o situatie precum cea in care se gaseste OPREA, ar fi demisionat, IOHANNIS a raspuns ca nu pot exista doua situatii identice: ”sper sa nu ma aflu in astfel de situatii. Nu cred ca exista doua situatii identice. Raspunsul trebuie sa fie adecvat situatiei si cred ca raspunsul meu a fost adecvat situatiei”.

Intrebat cum va fi relatia sa cu executivul condus de un premier si un vicepremier carora li s-a cerut demisia, IOHANNIS a dat un raspuns scurt: ”institutional complexa”.

CITESTE SI: GABRIEL OPREA: Politistul BOGDAN GIGINA si-a pierdut viata in misiune! Vicepremierul CONTRAZICE comunicatul POLITIEI! UPDATE 

Presedintele a mai afirmat ca nu i-a cerut lui OPREA sa rupa coalitia si ca nu obisnuieste sa discute cu demnitarii decat pe marginea unor subiecte importante, nu doar de complezenta, asa cum se zvoneste.

”Am discutat cu domnul OPREA doar despre siguranta nationala”, a mai precizat IOHANNIS.

Sursa foto: hotnews