Care este prima ţară din Golf care ar putea introduce impozitul pe venit

La ora actuală, în cele șapte state care formează Consiliul de Cooperare al Golfului (GCC) nu se percepe impozit pe venit de la persoanele fizice. Însă acest lucru s-ar putea schimba peste aproximativ doi ani.

Haitham bin Tariq al Said, sultanul Omanului, a aprobat recent un plan fiscal pe termen mediu (2020-2024) în contextul crizei cauzate de pademia de coronavirus și de prețul scăzut al petrolului. Această măsură este menit să facă finanțele Guvernului din Oman mai sustenabile. În cadrul planului fiscal amintit se regăsește și introducerea unui impozit pe venit pentru persoanele înstărite.

„Inţiativa este încă analizată, fiind studiate toate aspectele. Se aşteaptă ca acest impozit să fie introdus în 2022”, se menţionează în planul economic pe termen mediu 2020-2024, gândit de Ministerul de Finanţe din Oman.

„Un impozit pe venit pentru persoanele fizice ar fi o premieră în Golf. Cred că va fi o mişcare importantă şi va fi urmărită cu atenţie de alte state din GCC”, a declarat economistul şef de la Abu Dhabi Commercial Bank, Monica Malik.

Sursa foto: BBC