Care este prima țară din lume care dă ”carduri de imunitate” pacienților vindecați de coronavirus

În cotextul pandemiei de coronavirus, o serie de țări susțin că doresc să ofere ”carduri de imunitate” persoanelor care s-au vindecat de COVID-19. Chile este prima țară din lume care va pune în practică această promisiune.

Potrivit jurnaliștilor de la The Guardian, cardurile de imunitate permit posesorilor vindecați de coronavirus să revină la locuri de muncă fără nicio măsură restrictivă.

Autoritățile medicale din Chile cred că pacienții nu se mai pot contamina încă o dată cu coronavirusul la distanță de 14 zile de la apariția primelor simptome acute sau după ce au fost tratați în spitale și au fost trimiși acasă.

Potrivit medicilor din țara sud-americană, pacienții cu un sistem imunitar mai slab sunt onsiderați necontagioși după o perioadă mai lungă, mai precis 28 de zile de la apariția primelor simptome ale coronavirusului.

Există și păreri contrare, medicii din Coreea de Sud contrazicându-i pe omologii lor din Chile. În sprijinul acestei afirmații autoritățile medicale din statul asiatic au precizat că un număr de 141 de pacienți au revenit infectați cu noul coronavirus la câteva zile după ce au fost declarați vindecați.

Până la această oră, în Chile s-au înregistrat 9.252 de cazuri de persoane infectate, dintre care 3621 s-au vindecat iar alte 116 și-au pierdut viața.

Sursa foto: the guardian