Care este singura tara din lume de care se teme STATUL ISLAMIC. Dovezile unui jurnalist german

Apar noi informatii despre ISIS. Singura tara din lume de care gruparea jihadista STAT ISLAMIC (ISIS) se teme este Israelul. Cel putin asa sustine jurnalistul german Jürgen Todenhöfer, care, in anul 2014, a stat 10 zile la Mosul, in nordul Irakului, impreuna cu luptatorii gruparii STAT ISLAMIC, iar apoi a publicat o carte pe aceasta tema, scrie Adevarul.

Intr-un interviu acordat „Jewish News“, jurnalistul german, in varsta de 75 de ani, a declarat ca Israelul nu este inclus in „prima etapa“ planificata pentru colonizarea Orientului Mijlociu.

„Singura tara de care ISIS se teme este Israelul – mi-au spus ca stiu ca armata israeliana este prea puternica pentru ei“, a afirmat Jürgen Todenhöfer.

CITESTE SI: STATUL ISLAMIC a difuzat un nou material de propaganda in care AMENINTA MAREA BRITANIE

„Ei cred ca pot invinge trupele terestre americane si britanice, despre care spun ca nu au experienta in gherila urbana sau in ceea ce priveste strategiile teroriste. Dar stiu ca israelienii sunt foarte duri in privinta gherilelor si in lupta impotriva teroristilor.“

Totusi, gruparea jihadista STAT ISLAMIC a amenintat de mai multe ori Israelul in inregistrarile sale video. Pana acum insa, reteaua terorista nu a revendicat niciun atentat terorist in Israel sau in teritoriile palestiniene ocupate, desi exista informatii potrivit carora in Gaza sunt active mai multe grupari afiliate ISIS.

De asemenea, jurnalistul german descrie reteaua al-Qaida ca fiind un „mizilic“ pe langa ISIS, bazandu-se pe informatiile obtinute dupa ce i s-a permis sa se intalneasca la Mosul cu oficiali, militanti si simpatizanti ai gruparii jihadiste.

CITESTE SI: IRAK: CEL PUTIN 15 MORTI SI 22 DE RANITI INTR-UN ATAC TERORIST. STAT ISLAMIC REVENDICA ATENTATUL

Potrivit lui, acestia vor sa demonstreze ca STATUL ISLAMIC functioneaza.

„Am crezut ca voi intalni un grup terorist brutal, dar am intalnit o tara brutala“, a declarat Todenhöfer dupa perioada petrecuta in nordul Irakului. Israelul nu face parte din coalitia condusa de SUA care bombardeaza ISIS in Irak si Siria, insa, noteaza „The Independent“, serviciile sale ar furniza aliatilor informatii despre gruparea terorista.

Sursa foto: ziuaveche