Care este specificul gazonului artificial amenajat pe terenurile de multisport

Iarba sintetica este folosita pentru amenajarea terenurilor de sport. Dupa cum se stie, la o amenajare gazon artificial se foloseste un material laminat, ale carui fibre voluminoase de polietilena imita cu succes tulpinile de iarba verde. Firele de iarba artificiala sunt atasate de o baza flexibila, iar pentru a umple o astfel de acoperire, se folosesc materiale de umplutura speciale – nisip cuartos sau granule de cauciuc. Acest lucru face posibila crearea unor conditii confortabile pentru joc. Si, de asemenea, permite reglarea densitatii si inaltimii acoperirii.

Avantajele gazonului artificial pe terenurile de multisport

Avantajul cheie al gazonului artificial este durabilitatea si fiabilitatea acestuia. Deoarece modul de functionare pe terenuri sportive implica uzura intensa, producatorii se concentreaza pe rigiditate si rezistenta sporita.

Un gazon artificial nu necesita ingrijire deosebit de complexa, iarba nu trebuie taiata, fertilizata si udata.

Astfel, acest gazon sintetic poate fi folosit pe tot parcursul anului, rezista la schimbarile de temperatura, caldura si inghet, umezeala si expunerea la razele ultraviolete. Iarba artificiala pentru sport rezista cu usurinta influentei radiatiilor UV, ramanand complet nevatamata.

Antrenamentul pe un astfel de teren se poate desfasura pe tot parcursul anului si in diverse conditii naturale si climatice.

Cum alegi iarba artificiala

Este important sa selectezi iarba artificiala, in functie de scopul terenului de sport. De exemplu, pentru un teren de tenis cu costuri mici atat de amenajare cat si de intretinere, este recomandabil un gazon artificial cu inaltimea firului intre 18 mm si 22 mm. Gazonul artificial pentru tenis reprezinta o suprafata de joc mai inceata in comparatie cu un teren amenajat cu zgura sau cu beton, insa are avantajul de a fi utilizabil tot timpul anului si chiar imediat dupa ploaie.

Pentru terenurile de fotbal este recomandat un gazon artificial cu inaltimea firului de iarba de 40-60 mm, pe cand un gazon multisport poate fi cu fir de 20 mm sau 26 mm, din polietilena de culoare verde sau rosu-caramiziu.

Pentru a garanta o durata lunga de viata fara a compromite aspectul, iarba artificiala trebuie intretinuta. Desigur, acest lucru presupune perierea regulata si distribuirea uniforma a umpluturii. Daca pe alocuri este prea putina umplutura, aceasta trebuie suplinita periodic. Lipsa umpluturii poate face ca lamele artificiale sa se indoaie prea mult.

Compania HATTRICK SPORT, specializata in constructia terenurilor sportive sintetice, ofera servicii complete de amenajare a spatiilor verzi si a terenurilor de sport.

HATTRICK SPORT prezinta solutii inovative de amenajari exterioare cu:

Compania va consilia persoanele interesate, pas cu pas, in alegerea tipului de gazon potrivit pentru nevoi specifice si va raspunde intrebarilor tuturor celor interesati de amenajari exterioare.

Vino sa vezi gazonul artificial la targul „CONSTRUCT AMBIENT EXPO 2022”  din centrul expozitional Romexpo in perioada 24-27 martie si sa ii cunosti personal pe cei de la GazonSportiv. Acum ai ocazia sa alegi gazonul artificial pentru amenajarile exterioare si interioare care te intereseaza.