Care sunt cei mai LOIALI liberali. Primarii PNL care nu s-au lasat MOMITI de ORDONANTA 55

Cotidianul Adevarul a realizat un amplu material in care se regasesc cei mai loiali alesi locali ai Partidului National Liberal (PNL), primarii care indiferent de tentatiile, promisiunile si, mai ales, presiunile, la care au fost supusi de social democratii aflati la putere au refuzat sa tradeze partidul in care s-au aflat de la inceputul carierei politice.

In continuare va redam, in varianta integrala, articolul jurnalistilor de la Adevarul dedicat primarilor PNL care nu au dat curs ofertei electorale initiata de vicepremierul Liviu Dragnea si intitulata ORDONANTA de URGENTA nr.55:

“De-a lungul vremii, pe scena politica romaneasca s-au prezentat oameni influenti care s-au folosit de numele unor partide politice pentru a se face remarcati. Cu toate acestea, au existat cativa politicieni care indiferent de culoarea politica ce s-a aflat la guvernare nu au renuntat la prima dragoste: PNL.

SLOBOZIA. Zece ani de administratie PNL in comuna Mihail Kogalniceanu din Ialomita. Primarul: „sunt mandru ca sunt liberal” La Mihail Kogalniceanu, in Ialomita, primarul Alexandru Dinu este unul dintre putinii liberali autentici pe care judetul ii are. Membru al organizatiei judetene a PNL de peste doua decenii, a reusit sa puna in practica doctrina liberala si-n administratie. Si-a dezvoltat comunitatea cu fonduri europene si vrea sa faca din localitatea sa o comuna cu facilitati urbane. Partidul National Liberal din Ialomita s-a infiintat, ca in toata tara de altfel, in anu 1992. Si tot de atunci Alexandru Dinu este membru al acestei organizatii politice. A ales sa intre in politica reprezentand un partid care nu era agreat de principala forta a acelor vremuri, transformata astazi in Partidul Social Democrat.   „Am intrat in acest partid intr-o vreme in care ti-era frica sa recunosti ca esti liberal, pentru ca se punea foarte multa presiune. Mi-amintesc ca la inceput lipeam afise cu chipurile deputatilor nostri, facute in creion”, rememoreaza Alexandru Dinu, unul dintre putinii liberali autentici care au mai ramas astazi in Ialomita.  

BUCURESTI. Primarul Sectorului 6, Rares Manescu, politicianul care a intrat in PNL in 1990   Rares Manescu s-a nascut si a crescut in Capitala, mai exact in Sectorul 6.   A absolvit scoala primara in Drumul Taberei si apoi a intrat la Liceul Economic. Rares Manescu a decis sa mearga pe drumul pe care l-a urmat si tatal lui, Virgil Manescu, un fruntas liberal din perioada interbelica si de dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial.   Apoi, Rares Manescu a obtinut o diploma de licenta in management financiar contabil si administrativ si in administratie publica, dupa care a absolvit si un master in „Administratie Publica si Integrare Europeana”.  De asemenea, potrivit CV-ului de pe site-ul Primariei Sectorului 6, Manescu a obtinut si titlul de Doctor in Economie cu tema „Politici bugetare in dezvoltarea economica. Romania in perioada post-aderare”.    

RAMNICU VALCEA. Primar liberal la al treilea mandat:  „Ar fi fost imoral sa trec dintr-o parte in alta”   Primarul Ion Nafliu si viceprimarul Florea Udrea se numara printre cei mai longevivi alesi locali din judetul Valcea. Cei doi liberali care conduc primaria Galicea au fost „curtati” intens dupa aprobarea ordonantei care reglementeaza traseismul politic, dar care au refuzat sa tradeze.   Ion Nafliu si Florea Udrea fac echipa in Galicea de un deceniu. Primarul Nafliu spune  ca obtinerea primului mandat pe lista PNL, in 2004, a fost o surpriza pentru toata lumea, mai ales ca nici el, nici viceprimarul, nu aveau studii superioare.      „Eu am candidat si in 2000, dar atunci am fost singur, fara o echipa, si am iesit doar consilier. In 2004 mi-am gasit un partener pe masura, pe viceprimarul Florea Udrea, si de atrunci facem echipa. In 2004, in campanie electorala,  cei de la PSD se laudau ca sunt o echipa de ingineri. Noi eram mai asa…, fara studii superioare. Bunul Dumnezeu ne-a ajutat atunci si am ajuns  primar, iar Florea Udrea a ajuns viceprimar, am luat si opt consilieri. Am dovedit ca se poate, am facut ceva pentru localitatea Galicea, iar oamenii ne-au dat votul si in 2008, si in 2012”, declara primarul Ion Nafliu.   

 TURNU-SEVERIN. Fabian Drocan, primarul liberal care a scos cel mai bun procent la prezidentiale in Mehedinti   Ordonanta „traseistilor”, care a permis primarilor migratia de la un partid la altul fara riscul de a-si pierde mandatul a schimbat totalmente culoarea politica a primarilor din judetul Mehedinti.   Dupa ce s-a tras linie, PSD-ul a adus in ograda sa marea majoritate a primarilor, iar PNL-ul a mai ramas doar cu patru edili, la Devesel, Tamna, Izvorul Barzii si Strehaia.   Ca la un semn, aproape toti primarii din Mehedinti s-au incolonat si rand pe rand s-au inscris luna trecuta in Partidul Social Democrat, cu putin inainte de alegerile prezidentiale. Concret 39 de primari, 11 de la PNL si 28 de la PDL au ales partidul lui Ponta si acest lucru s-a vazut la alegeri fiindca in toate localitatile din Mehedinti, PSD-ul a reusit performanta de a bate la scor ACL-ul.   Totusi, la Devesel, primarul liberal Fabian Drocan, aflat la primul mandat de edil, a reusit sa dea peste cap socotelile celor de la PSD, atingand un scor de aproape 50 la suta, mai exact de 49,7 la suta, cel mai mare procent obtinut de ACL intr-o localitate din Mehedinti.  

FOCSANI. Valerica Zamfirescu, primarul liberal pe care baronul Oprisan nu a reusit sa-l ingenuncheze   Edilul se afla la al patrulea mandat consecutiv in fruntea uneia dintre cele mai mari comunitati din Vrancea, care numara peste 7000 de locuitori, conform ultimului recensamant.   Valerica Zamfirescu, in varsta de 64 de ani, este primar de 14 ani in comuna vranceana Slobozia Bradului. Pastoreste o comunitate de peste 7000 de locuitori, din care aproximativ 70% din locuitori sunt romi.   Prin urmare, o comuna greu de condus, insa priceperea sa in actul de administratie a fost hotaratoare in alegerea sa de patru ori consecutiv in functia de primar, candidand de fiecare data sub sigla Partidului National Liberal, partid pe care nu l-a tradat niciodata.   Militar de cariera, Valerica Zamfirescu a aderat la PNL odata cu pensionarea din sistemul militar si a obtinut din prima increderea oamenilor din Slobozia Bradului atunci cand a candidat.  

CALARASI. Gheorghe Dobre, de trei ori primar la Modelu: „I-am pus pe toti la munca, nu la stat cu mana intinsa!”   Om dintr-o „bucata”, muncitor si prea patimas, primarul modelenilor nu s-ar vedea niciodata in alt partid. „Mai bine inchei cu politica, decat sa bat la alte usi. Ce, sunt cangur sa sar dintr-o parte in alta?”, e de parere Gheorghe Dobre, primarul celei mai mari comune din judetul Calarasi.   Pe Gheorghe Dobre il stie tot judetul, nu numai oamenii din Modelu care l-au ales pentru al treilea mandat sa-i conduca. Om cu frica de Dumnezeu, autoritar si mereu pus pe munca, Dobre crede ca a pornit din start cu un avantaj. „Nu sunt adeptul pomenilor. Am miscat lucrurile, am construit, iar asta a prins la oameni. Trebuie sa le dai fapte si mai putine vorbe. Eu cand am zis sa facem un lucru, pai, n-am mai dormit pana nu l-am realizat”, povesteste Gheorghe Dobre.   Nascut, crescut, in comuna Modelu, din judetul Calarasi, Dobre spune ca de cand a intrat in politica n-a mai stiut ce inseamna linistea. „Nici concediu n-am mai avut, sunt si sambata, si duminica, la Primarie.  

VASLUI. Un liberal uitat in lumea social-democratilor. Primarul care nu-si schimba convingerile odata cu sosetele   Victor Popa, primarul comunei vasluiene Dodesti, este unul din putinii edili din judet care a intrat in politica alaturi de liberali si a ramas fidel convingerilor de dreapta   Doar sapte comune in tot judetul Vaslui mai au primari de la PNL, fata de 22 cati erau inainte de ordonanta lui Dragnea. Toti au fost curtati de liderii PSD.   Din randul celor care au ramas liberali cu state, Victor Popa, primarul de la Dodesti, e singurul care se mandreste sa spuna ca e “liberal pana la moarte”. Ceilalti par sa fi refuzat propunerea social-democratilor de a trece de partea lor satui sa se tot plimbe pe la diferite partide sau neincrezatori ca ar mai putea schimba ceva pentru comunitate.   Comuna Dodesti are in componenta doar doua sate (Dodesti si Urdesti) si are 1890 de locuitori. Dodestiul este satul copilariei dramaturgului Victor Ion Popa, cel care la 1936 a facut pentru satul bunicilor mai multe decat au facut toti primarii comunei din ultimii 25 de ani (o ferma agricola moderna,  camin cultural, baia publica, halta Dodesti). Intamplator, autorul piesei de teatru “Take, Ianke si Cadir” are acelasi nume cu al primarului din zilele noastre.  

SLATINA. Ion Ciocan si Ion Spiridon, primarii care nu-si schimba credinta dupa cum bate vantul   Sa reusesti sa fii reales primar al unei localitati din partea altui partid decat PSD in judetul Olt inseamna ori curaj extrem, ori o dovada de nebunie si inconstienta. Oltul este dominat de “partidul-rosu” din 1990 incoace, dar exista si exceptii. Primarii liberali Ion Ciocan (Osica de Sus) si Ion Spiridon (Urzica) se numara printre cei care continua sa sfideze tentatiile si amenintarile din partea altor partide.   Ion Ciocan este primar al comunei Osica de Sus din anul 2004, an in care a si intrat in politica inscriindu-se in PNL. Desi recunoaste ca au fost unele incercari venite din partea altor partide pentru a schimba “tabara”, acesta spune ca nu ar fi fost niciodata interesat de ofertele altora. Desi este primar in functie de peste zece ani, edilul “doarme” linistit, nu este implicat in niciun dosar penal si nici nu este urmarit de A.N.I. Seriozitatea acestuia atat la locul de munca, dar si in politica, i-a fost rasplatita de localnici cu votul lor constant.   “Sunt dintotdeauna la PNL si, desi am trecut si prin momente dificile pentru ca eram membru al acestui partid, nu am dat niciodata inapoi, nu am facut alta politica decat cea a oamenilor si, automat, cea a PNL. Am fost ales primar pe listele acestui partid si aici am ramas – acesta e crezul meu. Niciodata nu m-a interesat un alt partid”, spune Ion Ciocan.  

BRASOV. Omul sfinteste locul. Primarul care a transformat Rasnovul  dintr-un oras parasit intr-o statiune de interes national   Adrian Vestea este la al treilea mandat de primar la Rasnov. A castigat de fiecare data cu o majoritate zdrobitoare si a reusit in ultimii zece ani sa trasnforme Rasnovul intr-o veritabila statiune turistica.   Adrian Vestea este membru PNL din 1996,  de cand avea 22 ani. A devenit consilier local in anul 2000, iar acum la doar 40 de ani este la al treilea mandate de primar. La prima candidatura pentru postul de edil sef al Rasnovului, in 2004, a castigat in turul doi  cu 70% dintre voturi. In 2008 si in 2012 a fost ales inca din primul tur cu 75%, respective 68% dintre voturi.   Spune ca doctrina de dreapta i se potriveste cel mai bine. „ Am intrat in Partidul National Liberal pe cand acesta nu era un pardid atat de puternic cum este acum. Doctrina liberal de dreapta s-a potrivit cel mai bine cu convingerile mele.   

CRAIOVA. Primarul comunei Dranic nu s-a prins in mrejele PSD: „Presiuni asupra mea sa trec la PSD au fost tot timpul“   Nu toti primarii PNL din judetul Dolj au ales sa treaca in barca PSD folosindu-se de ordonanta data de Liviu Dragnea. Edilul comunei Dranic, Marian Danut Andrei, recunoaste ca s-au facut presiuni asupra sa pentru a trece inainte de alegerile prezindentiale la PSD, insa a refuzat categoric. Marian Danut Andrei este primarul comunei Dranic din anul 2008 si are o comunitate de 3000 de locuitori. Edilul marturiseste ca nu a fost tentat sa faca pasul la PSD si a decis sa mearga mai departe alaturi de liberali. „Libertatea de exprimare si de vot sunt valorile in care liberalii cred cu tarie. Presiuni asupra mea sa trec la PSD au fost tot timpul pana s-a inchis ordonata.   Dupa aceea mi-au spus ca ma ajuta sa trec in partidul lui Tariceanu. Eu am plecat pe acest drum alaturi de PNL si nu vreau sa dau inapoi. In primul rand am o datorie fata de oamenii din localitate si vreau sa o duc la bun sfarsit“, a spus edilul comunei Dranic.  

ARAD. Primarul comunei Seleus, liberalul Cristian Branc, si-a dublat scorul electoral in doar patru ani   Primarul comunei aradene Seleus, Cristian Branc, este unul dintre primarii liberali din judetul Arad cu rezultate remarcabile din punct de vedere politic si administrativ. Ultimul mandat l-a castigat dupa ce a obtinut aproape 95% din voturile localnicilor.   Inscris in Partidul National Liberal in anul 2007, Cristian Branc povesteste ca a crezut si crede in valorile liberale. Ordonanta Dragnea, data inaintea primului tur al alegerilor prezidentiale de anul acesta, nu i-a dat tentatia de a trece in barca puterii.   „M-am inscris in Partidul National Liberal pentru ca respect si cred in valorile pe care le promoveaza. Sunt un om de dreapta, nicidecum unul de stanga. Cred ca doar prin initiativa si implicare putem obtine rezultatele pe care le dorin, ci nu prin politica mainii intinse”, afirma Cristian Branc.    

BAIA MARE. Libertatea de exprimare si de vot, doua din valorile in care cred primarii de Maramures   Nu toti primarii din Maramures au trecut in barca PSD-ista folosindu-se de acea Ordonanta Dragnea care a facut la nivel de Maramures ca PNL-ul si PDL-ul sa piarda in total 14 primari. Doi dintre primarii din Maramures, cel de la Repedea si Ruscova recunosc ca discutii cu cei de la PSD au fost, insa nu au fost convingatoare. Si nu aveau cum sa fie pentru ca „cei cu coloana vertebrala nu tradeaza partidul“. Intrebati fiind care sunt valorile liberale in care cred cu adevarat, ambii primari au raspuns ca libertatea de exprimare si de vot. Ce ii face sa fie primari iubti de comunitate? In primul rand bunul simt si apoi nevoia de a face lucruri pentru oamenii care isi pun sperante in primul gospodar al localitatii.    “Nu stiu cum sa va spun, dare u de cand am intrat in politica in anul 1992 am intrat in PNL pana in 1994. Dupa moartea lui Coposu am intrat in PNT pana in 2000 si din 2000 am reintrat in PNL si in PNL stau pana cand mor. Am declarat si cu Ordonanta aceea 55 cand am fost intrebat c ear insemna sa ma duc la PSD am intrebat de unde a avea bani sa imi dea Primul Ministru mie? De unde atatia bani la toti primarii? Nu neaparat ca ma iubeste lumea, eu am muncit, muncesc pentru oamenii din Repedea. Trebuie sa stii sa vorbesti cu oamenii, indiferent daca are scoala sau nu, trebuie sa stii sa dai dupa el. Daca vezi o femeie mai in varsta sa o intrebi ce necazuri are, cu ce sa te ajut“, a declarat Pavel Tiudic.   

ZALAU. Primarii care nu s-au lasat cumparati cu promisiuni: „Roata merge roata!“   Inainte de ”Ordonanta traseistilor”, PNL avea in Salaj 11 primari. 10 a ramas in partid si dupa campania de racolare dusa in baza acelei ordonante, unii dintre cei 10 mizand pe statornicie, in detrimentul iluziei unui castig imediat.   Printre cei care au decis sa romana ”liberal pana la moarte” se numara primarul comunei salajene Benesat, Sorin Romocea. Chiar daca, la cei 47 de ani ai sai, face parte din generatia tanara de edili, Sorin Romocea se afla deja la al treilea mandat de primar, conducand destinele comunei, neintrerupt, din 2004.   Sorin Romocea se recomanda ca fiind unul dintre cei mai vechi liberali din judet si spune ca, la primele alegeri democratice din Romania, cele din 1990, el reprezenta PNL-ul in sectia de votare din comuna. Avea atunci doar 22 de ani.  

PITESTI. Dintre PNL-istii argeseni, Andrei Calin a fost cel mai vehement sustinator al lui Iohannis pe retelele de socializare   Fidel PNL-ului, primarul Campulungului, Andrei Calin, a fost printre primii liberali argeseni care au spus un nu hotarat ordonantei lui Dragnea si i-a criticat aspru pe colegii sai de partid care au migrat catre social-democrati.   Primarul Campulungului, liberalul Andrei Calin are patru mandate la conducerea municipalitatii, toate sub sigla PNL si este unul dintre edilii pentru care presedintele organizatiei judetene a Partidului National Liberal, Ion Popa, a garantat ca nu va parasi  tabara liberala, indiferent de ofertele PSD.   Asa s-a si intamplat. Liberal pana la capat, Adrei Calin a criticat ordinanta lui Dragnea si i-a taxat, de cate ori a avut ocazia, pe fostii sai  colegi de partid care  s-au dat cu putearea, insa cele mai acide replici ale sale s-au indreptat  catre fostul ministru liberal Andrei Gerea, un inversunat sustinator, pe Facebook, al lui Victor Ponta.  

ALBA IULIA. Cel mai vechi primar liberal din Alba: Constantin Jinar administreaza comuna Sugag din anul 2000   Odata cu victoria lui Klaus Iohannis in alegerile prezidentiale, PNL a devenit un partid la moda. In Alba, liberalii au o istorie importanta, fiind prezenti in administratia publica locala si judeteana inca de la primele alegeri de dupa 1989.   In judetul Alba a socat in sens pozitiv scorul electoral de peste 91% obtinut de Iohannis in comuna Sugag din Muntii Sebesului. Comuna Sugag este administrata de 14 ani de primarul Constantin Jinar, reprezentant al PNL.   Acesta a fost ales de fiecare data in functie cu procente de peste 60-70%, inca din primul tur. Este din acest punct de vedere unul dintre primarii cei mai reprezentativi pentru liberalii din Alba. Spune ca nu a fost tentat niciodata sa treaca la alt partid desi a avut oferte in acest sens. Constantin Jinar a ramas fidel liberalismului si principiilor care guverneaza aceasta doctrina. Rezultatul este vizibil si in comuna pe care o conduce de atatia ani.  

TIMISOARA. Liberali cu principii sanatoase schimba atitudinile si metalitatile invechite in localitatile pe care le conduc   Alin Nica, de la Dudestii Noi, si Vasile Bejera din Stiuca, sunt doi primari liberali care nu si-au tradat cauza, iar principiile lor au transformat complet localitatile pe care le conduc. In loc de sate asistate social, ei au facut veritabile zone rezidentiale. Unul din primarii liberali care nu si-au tradat cauza este Alin Nica, edilul-sef al comunei Dudestii Noi. Cand a fost ales prima data, in 2004, Alin Nica devenea cel mai tanar primar din Romania. Avea doar 23 de ani. Facea parte din noua generatie de politicieni, cu principia sanatoase, bazat pe principia liberaliste, pe dezvoltare si progres, astfel ca nici nu se punea problema ca Alin Nica sa plece din PNL.   In urma cu zece ani, Dudesii Noi era un sat izolat langa Timisoara, fara drum asfaltat si in bezna. Venirea lui Alin Nica a adus schimbarea de mentalitatea si de atitudine.  

BACAU. Primarul liberal Gheorghe Baban conduce comuna bacauana Oncesti de 14 ani. „Nu voi pleca niciodata din PNL“   Edilul Gheorghe Baban (71 de ani) este liberal din 1990 iar din 2000 conduce comuna Oncesti. A fost ales primar de fiecare data sub semnul sagetii galbene iar in patru mandate se poate lauda cu investitii majore in comuna. A construit cinci scoli noi, doua camine culturale, o primarie, a asfaltat drumuri iar pe restul le-a pietruit, a pus clopote la biserici si a adus „lumina“ pe drumurile comunei.   Primarul Gheorghe Baban a imbratisat liberalismul imediat dupa Revolutia din decembrie 1989. Satul de comunism, de totalitarism, a realizat ca vine o alta perioada in istoria Romaniei. Din simpatizant PNL a ajuns in cativa ani sa intre in organizatia de partid. „Sunt liberal cu acte in regula din 1996. Organizatia era condusa atunci de Valeriu Gheorghe (n.r. acum ambasador in Qatar) iar din 2004, de Romeo Stavarache. Indiferent de schimbarile produse la nivelul partidului sau de posibilele avantaje, am ramas liberal. Sunt primar la al patrulea mandat“, ne-a declarat Gheorghe Baban.  

TARGOVISTE. Danut Badau, „liberal pana la moarte”.„Nu vedeti ca fiecare partid are o latura liberala?”   Primarul orasului-statiune Pucioasa, Danut Badau, se declara un liberal inrait si, spre deosebire de primarii traseisti care si-au schimbat doctrina peste noapte el ramane consecvent valorilor liberale. „Nu vedeti ca fiecare partid are o latura liberala?”, spune edilul sef care se afla la al doilea mandat.   De ce crede in valorile liberale?   „Pentru ca e singura modalitate prin care se poate asigura dezvoltare, progres, bunastare, prin munca si nu prin ajutoare sociale. Sintagma asta de stat de drept trebuie respectata. Lucrurile trebuie sa stea de o maniera in care oamenii sa traiasca demn prin munca, nu prin subterfugii. Libertatea in sensul larg al cuvantului inseamna foarte mult si liberalii au fost pionieri in dezvolatare si in cercetare. Nu vedeti ca fiecare partid are o latura liberala? Omul e pregatit genetic sa fie liberal”, conchide liberalul Danut Badau.  

PIATRA NEAMT. Ginerele artistului popular Neculai Popa, cel mai longeviv primar liberal din Neamt   Petrica Rotaru Popa, primarul comunei Petricani, este la al doilea mandat in fruntea localitatii din zona Targu Neamt. Doar el si primarul comunei Dochia au rezistat tentatiei de a pleca din PNL din cei 12 primari liberali alesi la alegerile din 2012.   Petrica Rotaru Popa (65 de ani), conduce primaria comunei Petricani din anul 2008. Comuna este recunoascuta la nivel national mai ales prin satul Tarpesi, unde a trait si a creat muzeul popular artistul Neculai Popa. De altfel, actualul primar este chiar ginerele artistului popular care ne-a parasit in urma cu patru ani, la varsta de 91 de ani.   „Initial am intrat in politica la PNT-CD, impreuna cu socrul meu, care, dupa cum se stie a fost un taranist autentic, orientare pentru care a si fost intemnitat de comunisti intre 1952-1957. Dupa deceptia pe care am avut-o in perioada guvernarii CDR, m-am concentrat mai mult pe activitatea profesionala, si n-am mai activat politic”, spune Petrica Rotaru Popa.   Actualul primar al comunei Petricani este de meserie profesor de istorie. Inainte de a candida la primarie, a fost director coordonator al scolilor din comuna.  

CONSTANTA. Primarul orasului Techirghiol, liberalul Adrian Stan, a refuzat toate partidele politice   Adrian Stan, primarul din Techirghiol, a ramas liberal intr-un judet dominat de camarila PSD-ista. Adrian Stan, de 51 de ani, este liberal din anul 1993. Nu si-a tradat partidul, desi a fost curtat de mai toate formatiunile politice: APR, PD si PSD.   Adrian Stan este la al doilea mandat de primar. La primele alegeri a castigat scaunul de primar la un vot diferenta, insa la alegerile urmatoare a obtinut un scor zdrobitor, fiind ales de 80% dintre oameni.    S-a nascut la Iasi, oras in care a urmat si cursurile Facultatii de Medicina Veterinara. Din anul 1985 s-a mutat la Techirghiol, locul de unde este sotia sa. Nu a mai plecat de aici niciodata. Pana sa devina primar si-a practicat meseria, aceea de medic veterinar la Constanta si Techirghiol, detinand si functia de vicepresedinte la Agentia Domeniilor Statului Bucuresti.  

ORADEA. Ilie Boloja, primarul Oradei: “Cred in doctrina si valorile liberale, desi Partidul National Liberal nu este unul perfect”   Ales primarul municipiului Oradea in anul 2008 din primul tur cu 50,3% din voturi, iar in 2012 reales pentru al doilea mandat cu 66,02% din voturi, Ilie Bolojan este un liberal autentic, astfel ca nu si-a pus niciodata problema trecerii la alt partid, iar despre tentatie nici nu poate fi vorba.   Ilie Bolojan, primarul liberal al Oradiei, este de meserie profesor si inginer. S-a inscris in Partidul National Liberal in anul 1992, iar de atunci a fost pe rand consilier local, consilier judetean, prefect, Secretar General al Guvernului si primar. A fost ales primarul municipiului Oradea in anul 2008 din primul tur cu 50,3% din voturi, iar in 2012 a fost reales pentru al doilea mandat cu 66,02% din voturi. Este si presedinte al filialei locale a Partidului National Liberal.   In calitate de presedinte al PNL Oradea, l-a sustinut in aceasta campanie pe candidatul Aliantei Crestin-Liberale, Klaus Iohannis.”

Sursa text si  foto: adevarul.ro