Care sunt cele 5 elemente de bază în alegerea unei canapele

Procurarea unei canapele necesita timp si consideratie. Trebuie sa alegi un stil care sa se potriveasca spatiului tau de locuit, o culoare pe care o iubesti, un material care dureaza si – dupa toate acestea – trebuie sa se potriveasca cu adevarat interiorului si designului deja existent.

Astfel, este nevoie sa alegi dimensiunea, forma si ergonomicitatea acesteia inainte de a lua o decizie finala. O canapea de catifea noua nu trebuie sa fie neaparat foarte scumpa, dar, trebuie sa fie neaparat foarte calitativa si rezistenta.

Mai mult decat atat, o canapea este, fara indoiala, cel mai important element dintr-o camera. Fiind cea mai folosita piesa de mobilier din camera, este in general mai usor sa incepi cu ea si sa „construiesti” celelalte elemente incepand de acolo.

Cele 5 elemente de baza in alegererea unei canapele sunt:

Este unul dintre cele mai importante considerente pe care trebuie sa le iei atunci cand alegi canapeaua potrivita.

Cel mai simplu este sa te raportezi la dimensiunea camerei. Chiar daca canapeaua ocupa un spatiu generos din ea, nu vrei sa iti ocupe chiar tot spatiul.

Pentru a vizualiza toate acestea in mod corespunzator, este o idee grozava sa desenezi marimile pe o bucata mare de hartie si sa iti formezi o idee cam ce marime ar trebui sa aiba canapeaua. Ca alternativa, poti incerca un instrument online.

Stilul este un alt aspect important pe care trebuie sa-l iei in considerare atunci cand alegi o canapea, deoarece stilul este adesea o reflectare a personalitatii tale. Avand in vedere acest lucru, este esential sa pastrezi stilul canapelei unitar cu atmosfera generala a sufrageriei.

Deci, la ce trebuie sa te gandesti este daca vrei sau nu ca o canapea sa-ti strige stilul tare si mandru, sau vrei sa-l sopteasca subtil in schimb? De exemplu, o canapea verde de catifea va oferi spatiului o imagine calda dar totodata sic.

Dupa cum am mentionat mai sus, nuanta canapelei este importanta, deoarece aceasta poate evoca anumite stari si sentimente in functie de schema de culori. Intreaba-te: cum vrei sa fie spatiul? Cum vrei sa te simti? Neutru si calm? Indraznet si pasional?

O modalitate buna de a aborda acest lucru este sa iei in considerare mai intai culorile primare, amestecul si jocul cu diferitele lor variante.

Daca intampini probleme in acest domeniu, crearea unei palete de culori s-ar putea dovedi utila pentru tine.

Fermitatea si moliciunea este un alt factor important de care trebuie sa tii cont atunci cand cauti canapeaua potrivita. O canapea mai ferma iti permite sa stai asezat confortabil, dar si sa te ridici cu usurinta.

Pe de alta parte, o canapea mai moale este ideala pentru utilizarea zilnica in familie. Cand te asezi pe o canapea si parca te scufunzi in ea, se creeaza o atmosfera mai informala si mai familiala.

Nu in ultimul rand, intreaba-te: este canapeaua potrivita casei si cerintelor tale? De exemplu, obtinerea unei canapele Targu Mures mari si spatioase s-ar dovedi dezastruoasa pentru un spatiu mic. In timp ce, o canapea mica ar parea destul de incomoda daca spatiul ar fi deosebit de mare.

Cand vine vorba de simt si practic, este, de asemenea, esential sa iei in considerare materialul canapelei. Daca ai animale de companie, copii mici sau un membru al familiei mai „neatent” asigura-te ca ai la indemana un agent de curatare pentru orice pete neasteptate, iar materialul permite acest lucru.

Astfel, desi ar fi perfect daca o canapea s-ar potrivi tuturor acestor cerinte, realitatea este ca majoritatea dintre ele s-ar putea sa nu se potriveasca exact fiecarei cerinte. Deci, se rezuma la o chestiune de preferinta – intreaba-te: care dintre acesti factori sunt cele mai mari prioritati pentru tine si casa ta?

Magazinul de mobila din Targu Mures a firmei Mobila Sigma iti ofera o varietate foarte mare de modele si culori de canapele, pentru fiecare gust si preferinta!