Care sunt cele mai COMUNE SEMNE ale unei VIETI ANTERIOARE

Una dintre cele mai aprigi dispute ale oamenilor de stiinta este cea legata de asocierea senzatiei de deja vu cu visele premonitorii. Omul de stiinta Arthur Funkhouser sustine ca visele pot fi cauza misterioaselor amintiri despre viitor.

Desi nu exista o explicatie general acceptata a aparitiei unor asemenea vise, testele efectuate de savantul elvetian pe studentii de la Universitatea Oxford, arata ca un procent de 13% au vise premonitorii. Si totusi, in ciuda celor peste 100 de ani de studii ai fenomenului deja vu, oamenii de stiinta recunosc faptul ca teoriile emise in ultimul secol nu sunt suficiente pentru a explica misterioasele senzatii.

Probabil ca tehnologia viitorului sau intelegerea extrem de complicata a creierului poate duce la clarificarea totala a acestor fenomene. Dat fiind faptul ca senzatiile deja vu sunt anuntate de simptome si nu dureaza mai mult de 30 de secunde, fenomenul in sine este unul extrem de dificil de explicat.

Freud a vazut in falsele amintiri un rezultat al reprimarii inconstiente a memoriei de catre creierul uman in fata unor experimente traumatizante traite la o varsta frageda. Unele persoane ajung pana la punctul in care pot da detalii despre locuri pe care le vad pentru prima data, ca si cum intr-o experienta anterioara sau existenta ar fi trait aceleasi trairi.

Este deja celebru cazul lui Gustav Jung, ilustrul psiholog, care a descris un puternic sentiment de deja vu in momentul in care se afla in fata unui tablou ce ilustra un medic.

Senzatia de familiaritate a psihologului fata de pantofii si hainele personajului din tablou, l-au determinat intr-un final sa concluzioneze ca personajul din tablou era el insusi intr-o viata anterioara. Teoria potrivit careia sufletele umane se pot reincarna este mai veche de 3000 de ani. Teoretic toti oamenii se reincarneaza in cateva existente pana cand se achita de toate datoriile acumulate fata de Univers. Atunci cand isi indeplinesc destinul, ciclul se rupe si sufletele trec la un stadiu superior al existentei.

Semnele unei vieti anterioare

Deja vu

Sentiment ciudat ca ai mai trecut printr-o situatie similara, iar creierul nu poate da nicio explicatie.

Visezi lucruri foarte exacte

Ti se intampla sa te visezi intr-o alta epoca. Este posibil ca spiritul tau sa-ti trimita inconstient imagini dintr-o alta viata. Multi oameni sustin ca au vise care se repeta si si-au vazut in somn, moartea dintr-o viata anterioara.

Amintiri ciudate

Acest simptom se intalneste mai mult la copii. Uneori copii incep sa povesteasca amintiri.

Cameron Macaulay, un micut de cinci ani, pretindea ca a dus o viata pe o insula. Descria facuta de catre copil a fost identica cu realitatea. El pretindea ca pe acea insula nu se ajungea decat cu avionul, lucru care s-a confirmat.

Pasiunea pentru o anumita cultura

Unii dintre noi ne identificam cu o anumita cultura, semn ca am trait acolo intr-o viata anterioara.

Semne de nastere

Acestea sunt unele dintre cele mai fascinante dovezi ale unei existente anterioare. Multi dintre cei care sustin ca isi amintesc de alte vieti, povestesc despre cum au murit in perioada respectiva si cum semnele din nastere raman pe trupurile lor in viata actuala, exact in locul ranii cauzatoare de moarte.

Sursa text: efemeride