Care sunt cele mai cunoscute băuturi alcoolice din lume?

Diversitatea de băuturi alcoolice de care ne bucurăm în prezent ne oferă posibilitatea de a profita din plin de gust și aromă și de combinații din cele mai diverse. De-a lungul timpului, unele branduri și-au păstrat renumele, ajungând astăzi să fie unele dintre cele mai cunoscute mărci de băuturi alcoolice. Iată care sunt cele mai cunoscute tipuri de băuturi alcoolice și cum au evoluat acestea.

Ginul- băutura nopților de vară

Gonul este o băutură din categoria băuturilor spirtoase, caracteristica acestuia fiind aroma fructului de ienupăr. Deopotrivă preferat de către femei și bărbați, ginul tonic reprezintă un amestec de gin, combinat cu lămâie, zahăr și apă tonică, sub forma unui cocktail.

Ingredientul secret al unui gin tonic perfect este tocmai apa tonică. Apa tonică este distinctă de apa normală, datorită adaosului de chinină. Acesta face ca apa carbogazoasă să capete un gust ușor amărui, cel cu care de altfel suntem obișnuiți.

Vinul- băutura zeilor

Încă din cele mai vechi timpuri vinul este considerat a fi băutura celebrării, ambrozia zeilor și sursa de relaxare. În toate formele sale, vinul este băutura perfectă pentru orice tip de eveniment, sortimentele disponibile oferindu-ți posibilitatea de a alege în funcție de preferințe.

Poți alege un vin alb, pentru ocazii elegante și evenimente speciale, de tipul seratelor, a expozițiilor sau a cocktail party-urilor, sau poți opta pentru tăria vinului roșu, pentru evenimentele uzuale, de tipul nunților, a botezurilor sau a cinelor în familie. Nu uita de sensibilitatea vinurilor rose, a căror poveste transpare de dincolo de strălucirea paharelor elegante în care sunt servite.

Whisky- băutura puterii

Considerată a fi mai mult o băutură pentru bărbați, whisky aduce cu sine prestanță și rafinament. Alături de robustețea paharelor în care este servită această băutură se regăsește o aromă inconfundabilă, în funcție de tipul fiecărei băuturi.

Având un grad mai mare de alcool, whisky este servit adesea ca aperitiv, însă și ca băutură de sine stătătoare în cadruri festive, elegante. Whisky este cel mai adesea asociat cu zona corporate, fiind un produs care nu se poate consuma zilnic, sau în cantități mari. Whisky se servește cu gheață, în cantități reduse, astfel încât savoarea acestuia să poată fi prelungită.

Prosecco

Unul dintre cele mai cunoscute tipuri de vin alb, spumant sau nu, este prosecco. Acest tip de vin se obține prin dublă fermentație, iar inițial, cu multe secole în urmă, el era realizat din strugurii cu același nume. În prezent soiul din care este realizat acest sortiment speciald e vin alb se numește Glera, iar rezultatele sunt uimitoare, deoarece vinul alb Prosecco este recunoscut în toată lumea pentru aroma sa bogată.

Berea

Deși cunoscută în toată lumea, berea este o băutură alcoolică mai puțin elegantă, comparativ cu celelalte tipuri de băuturi. Totuși, chiar și berea excelează în a oferi calitate, fiind recunoscute marile mărci producătoare de bere de excepție.

Fiecare dintre aceste băuturi se pot lăuda ca fiind cunoscute în toată lumea, având sortimente diverse, care cuceresc prin bogăția gustului. Se spune că amintirile au la bază elemente declanșatoare, care țin de gust, miros sau imagine. În acest caz, cele mai cunoscute băuturi din lume sunt ele însele elemente care declanșează amintiri, deoarece ele ne sunt alături în momentele unice și speciale pe care le trăim.