Care sunt cele mai mai bune materiale pentru lenjeriile de pat

După o zi grea la serviciu, multe sarcini de dus pana la capăt, chiar si acasă, cu toții ne dorim odihna binefăcătoare. De aceea, patul nu trebuie ales la întâmplare, pentru că este nevoie de unul care să ne ofere relaxarea dorită. Dar ce ar fi patul fără lenjeria de pat potrivită?

Nu știi ce se mai poartă și care ar fi modelele aflate la modă? Nicio problemă, citește rândurile următoare și descoperă-le alături de noi.

Bumbacul Simplu

În materie de lenjerii de pat, cele din bumbac sunt nelipsite. Este și normal, deoarece avem de a face un material natural, care permite pielii să respire, fiind și foarte plăcut la atingere. Are o durată mai mare de viață, așa că te poți bucura mult timp de investiția făcută. Și, în pofida afirmațiilor despre bumbac, cum că ar fi greu de întreținut, realitatea este că nu este atât de pretențios, deoarece să spală bine la doar 40 de grade Celsius.

Finetul

În prezent, lenjeriile din finet sunt foarte apreciate, fiind un material fin, dar gros. De regulă, în sezonul rece o lenjerie de pat din acest material îți oferă tot confortul de care ai nevoie. În plus, prețul este mai scăzut decât în cazul lenjeriilor din bumbac, așa că dacă nu ai o astfel de piesă în dulapul cu așternuturi, este timpul să îți cumperi una.

Bumbacul Satinat

O textură aparte. Cam așa ai putea descrie senzația pe care o ai atunci când te relaxezi într-un pat pe care ai așternut această lenjerie. În plus, are un luciu plăcut, care îți amintește de cel pe care îl are mătasea. Și nu, în niciun caz nu avem de a face cu un material de calitate inferioară, iar avantajul prețului este unul care te poate determina să preferi o astfel de lenjerie.

Bumbacul Ranforce

Din necunoștință de cauză, mulți dintre cei care doresc să achiziționeze o lenjerie de pat, renunță atunci când primesc informația că aceea spre care și-au îndreptat atenția este din bumbac ranforce, considerând că este vorba despre un material de slabă calitate.

Total greșit: în realitate este vorba tot despre bumbac, dar asupra căruia au fost aplicate anumite tratamente pentru a-i spori rezistența și a-i conferi o textură mai plăcută. Prin urmare, avem de fapt de a face cu o lenjerie de pat tot din bumbac, dar mult mai rezustenta.

Bumbacul Poplin

O lenjerie din bumbac poplin se remarcă în primul rând prin textura pufoasa si rezistența ridicată. De fapt, poate trece prin numeroase spălări, fără ca aspectul să aibă de suferit, așa că nu este de mirare că este materialul preferat de utilizatori. Are o textură la fel de plăcută ca și bumbacul, doar prețul este ceva mai ridicat. Este însă normal, tocmai pentru că avem de-a face cu acea calitate ridicată despre care tocmai ce ți-am amintit. Pentru a te asigura că lenjeria de pat nu se deteriorează atât de ușor, ai grijă să respecți indicațiile producătorilor trecute pe ambalajul produsului.

Bumbacul Damasc

La prima vedere, numele de Damasc te face să te gândești la ceva ”de fițe”. În realitate, avem de a face cu toate avantajele pe care le oferă o lenjerie din bumbac, poate doar cu o textură ușor schimbată pentru Damasc.

Sunt preferatele celor care se ocupă de afacerile din industria HoReCa, dar cu toate acestea merg de minune chiar și în casa ta. Sunt uni, așa că nu contează modul în care ți-ai amenajat dormitorul, pentru că se vor potrivi perfect!

Bumbacul Satin Deluxe

Lucrurile bune vin la final, cel puțin în ceea ce ne privește. Avem de a face cu bumbac dublu satinat, un produs de lux, cu un aspect și o textură aparte, pe care o vei adora, cu siguranță. Din acest motiv, prețul nu este unul chiar mic, dar o lenjerie dintr-un astfel de material nu are voie să îți lipsească din casă, pentru ocaziile cu adevărat speciale.

Acestea fiind zise, te poți lăuda prietenilor că ești mult mai bine informat/ă despre lenjeriile de pat din bumbac, preferatele celor mai mulți. Data viitoare când vei dori să faci unele schimbări, sau să oferi un cadou de casă nouă unui cunoscut, vei știi cum să ieși rapid din încurcătură.