Care sunt cele mai votate mărci de ulei moto pe luna octombrie?

Cand iti pui problema ce ulei de motor sa alegi, cel mai bine e sa consulti cartea tehnica a vehicului tau (masina, motocicleta) si sa afli exact ce substante sunt recomandate, insa in eventualitatea in care nici acest demers nu te ajuta sa te edifici, va trebui sa apelezi la recenzii de produse si ghiduri de cumparare.

Finalul lunii octombrie aduce cu sine o mare surpriza in ceea ce priveste preferinte consumatorilor de uleiuri moto. O serie de uleiuri moto 2T, dar si 4T sunt apreciate si cumparate de catre conducatorii de motociclete, gratie performantelor tehnice deosebite, dar si gratie capacitatii de rezistanta la temperaturi extreme. Acest lucru se datoreaza gratie coeficientului optim de vascozitate, care face ca aceste marci de uleiuri sa se regasesca mereu in top.

Cand iti pui problema ce ulei de motor sa alegi, cel mai bine e sa consulti cartea tehnica a masinii si sa afli exact ce substante sunt recomandate, insa in eventualitatea in care nici acest demers nu te ajuta sa te edifici, va trebui sa apelezi la recenzii de produse si ghiduri de cumparare. Stim ca unii cititori nu au la dispozitie suficient timp pentru a se documenta, asa ca acestora le aratam ce produse a scos la iveala investigatia noastra ca fiind situate pe locurile 1 si 2 in topul popularitatii in vanzari. Primul este Motul 6100 Sinergie plus, un ulei care se poate intrebuinta indiferent de combustibilul cu care se alimenteaza motorul masinii. Se apreciaza faptul ca este preparat pentru motoarele mai noi, deci multi utilizatori din Romania care au masini de fabricatie actuala se pot bucura de ajutorul pe care il poate oferi. Este semi-sintetic si are un indice SAE numai bun pentru conditiile posibile in zona noastra climatica.

Locul secund este ocupat de catre marca de lubrifiant Aral High Tronic.

Motul

Datorita unei formule cu rezistenta mare la imbatranire, acest ulei se va schimba putin mai rar, deci este cu aproximativ 1.2% mai economic decat alte variante din clasa sa. Vascozitatea se va mentine constanta, datorita unor aditivi anti-oxidare, iar calificativul primit este 10W40, o certificare perfecta pentru conditiile de temperatura variabile din zona temperata in care se situeaza Romania. De aceea multi motociclisti prefera 5100 10W40, un ulei Motul deja celebru.

Motul este uleiul preparat cu cateva componente anti-coroziune si anti-uzura, care il fac sa se comporte excelent la temperaturile mari ce pot fi atinse in interiorul unor motoare de ultima generatie. In plus, pentru imbunatatirea adaptabilitatii, acest compus va putea fi diluat cu alte tipuri de ulei, sintetice sau minerale. Poti cumpara 2 sau 5 litri de produs si sa ai parte de aceleasi preturi. Uleiuri de motor ieftine si bune? Merita sa il testezi pe acesta.

Produsul este un ulei motor 10W40 semi-sintetic de inalta performanta oferit la pret bun.

Este foarte potrivit pentru masinile folosite in Romania, avand indice SAE multi-grad, conform diferentelor de temperatura vara-iarna. Lucreaza la fel de bine cu benzina, motorina si GPL.

Include tot felul de aditivi care ii garanteaza proprietati antioxidante, anticorozive si anti-uzura.

Aral High Tronic

Marca ocupa locul secund in topul lunii octombrie. Face parte din gama multi-grad, iar calificativul SAE il recomanda pentru cei care stiu ca nu vor sa aiba surprize neplacute peste noapte in timpul iernii, caci 5W40 este un indice foarte recomandat pentru pastrarea vascozitatii optime la cele mai scazute temperaturi, astfel ca este un ulei 2T premium. Ai de ales intre recipientul cu 4l sau cu 1l, in functie de necesitatile cantitative ivite. La costul pe care il are, poate fi considerat mai ieftin decat unele produse de calitate mai scazuta.

Castrol Edge

Daca preferi sa cumperi ulei de motor 2T de tip 5W30 la un pret bun, se poate ca renumitul producator Castrol sa iti ofere alternativa pe care o cautai. Pentru a preveni eficient degradarea pieselor si componentelor unui motor de ultima generatie, acest produs a fost exclusiv compus in laborator, fiind sintetic.

Include aditivi polimerici prin intermediul tehnologiei Titanium FST, o metoda care ii creste durata de viata si previne degradarea peliculei. Conform testelor, frecarea va fi redusa cu pana la 15%, iar ca rezistenta produsul va fi cu 45%mai bun fata de alte tipologii similare de ulei. Bineinteles, se intelege ca va fi mai putin recomandat in motoare vechi si extrem de uzate, dar in rest se descurca excelent, indiferent daca alimentarea se face cu diesel sau benzina.

Valorile unui ulei 2T de tipul 5W30 ale SAE indica niste performante apreciabile in mentinerea vascozitatii multi-grad la niste temperaturi de -20 de grade Celsius. Poti alege oricare dintre cele trei variante de volum, 1l, 4l si 5l, beneficiind la fiecare de niste costuri moderate, accesibile.