Care sunt cele trei categorii de populație care nu au voie se vaccineze împotriva coronavirusului

Conform autorităților ne apropiem cu pași repezi de momentul când va putea fi posibilă vaccinarea împotriva noului coronavirus. Totuși există trei categorii de populație care nu vor avea voie să-și facă vaccinul anti-covid 19 și anume: femeile însărcinate, minorii sub 16 ani și persoanele care sunt deja infectate cu coronavirusul.

Femeile însărcinate nu vor fi inoculate cu tratamentul de imunizare împotriva Covid-19. Potrivit specialiștilor riscul este foarte mare și atunci decizia cea mai înțeleaptă este să nu primească vaccinul.

O a doua categorie care va fi exclusă de la vaccinare anti Covid 19 este cea a persoanelor care sunt infectate în acel moment. La fel ca în cazul vaccinului antic-gripal, o persoană bolnavă nu poate fi vaccinată.

A treia categorie este cea a minorilor cu vârste sub 16 ani. Specialiștii au luat această decizie ghidându-se pe faptul că rata mortalității în rândul acestor persoane este aproape zero!

Reamintim că, în România, vaccinarea împotriva noului coronavirus va fi voluntară și gratuită, potrivit șefului cancelariei prezidențiale.

Sursa foto: realitatea