Care sunt covoarele care îți plac cel mai mult?

Ei bine, la o astfel de intrebare doar tu poti raspunde. Esti singurul care isi cunoaste propriile gusturi in materie de covoare. De la culori la stil, tu esti cel care, in final, decide ce sa aleaga. Insa, ce putem noi face este sa te ajutam cu cateva sugestii in ceea ce priveste culorile, dimensiunile si stilurile, precum si ce fel de covoare ar trebui sa alegi pentru casa ta.

Cum alegi covorul care iti va placea?

Pentru a alege covorul ideal, care iti va placea tie, dar si celor ce locuiesc in aceeasi casa cu tine, concentreaza-te asadar pe dimensiunea, forma, materialul, culoarea si modelul.

Deoarece totul depinde de locul in care vei amplasa covorul, poti incepe prin a masura dimensinuile camerei in care doresti sa asezi covorul, astfel incat sa poti determina dimensiunea ideala a acestuia.

Exista covoare care au mai multe tipuri de forme; dreptunghiulare, rotunde, ovale si neregulate, dar acest aspect va fi influentat cu preponderenta de formele predominante in incaperea de destinatie. De exemplu, intr-o camera in care care sunt predominante unghiurile drepte, va fi potrivit un covor dreptunghic.

Dimensiunea potrivita a unui covor va trebui sa se incadreze ca dimensiuni intre dimensiunile totale ale camerei de destinatie, precum si cele ale suprafetei minime care se doreste a fi acoperita. De exemplu, daca ai la dispozitie o camera de 3×4 metri si doresti sa acoperi o suprafata de cel putin 1.6 x 2.3 metri, poti opta pentru un covor de 1.6 x 2.3 metri, 2 x 3 metri, etc.

Dupa alegerea formei si a dimensiunilor, trebuie sa decizi asupra materialului, culorii, dar si a designului. De asemenea, fiecare incapere are un anume model si tip covor potrivite. Vom vedea cum poti sa gasesti covoarele care iti plac si se potrivesc pentru fiecare incapere.

Cum sa alegi un covor pentru living

Exista o multitudine de covoare living care cu ilustratii impresionante, in special pe site-uri dedicate precum covorino.ro.

Amplasarea covorului poate fi destul de usoara, deoarece acesta se poate incadra atat in mijlocul, cat si in anumite zone ale camerei, sau poate acoperi o suprafata mai mare.

Daca cel mai important mobilier din sufragerie este de o singura culoare, un covor cu model poate fi o idee buna. Daca mobilierul tau este tapitat sau are un design elaborat, un covor monocolor este cea mai buna alegere. In acest mod se poate oferi echilibru camerei.

In concluzie, pentru un living incarcat cu multe detalii, cel mai bine este sa alegi un covor de o singura culoare. Intr-o camera de zi cu un design minimalist poti alege insa un covor cu model.

Cum sa alegi un covor pentru dormitor

Alegerea covorului pentru dormitorul tau va depinde de marimea si stilul camerei. Dormitorul este un spatiu intim, iar culoarea si stilul covorului tau pot contribui la definirea unei anume stari de spirit.

Poti alege un covor cu culori inchise, bogate, realizate din materiale moi, cum ar fi blana sau lana, pentru o senzatie mai intima. Alege un covor mare daca doresti sa fie asezat pe aproape toata suprafata camerei, sau foloseste covoare mici de-a lungul fiecarei parti a patului, in functie de ce iti place mai mult.

Cum sa alegi un covor pentru baie

Alegerea covorului pentru baia ta depinde de marimea si stilul camerei. Daca baia ta este mica, alege un set de covoare care sa aiba nuanta predomninant deschisa, ceea ce va face camera sa para mai mare.

Umezeala poate fi un inconvenient major in baie. Prin urmare, este mai bine sa alegi un covor care sa nu fie foarte absorbant si sa se usuce rapid. Covoarele din fibre sintetice precum nylonul si polipropilena sunt rezistente la pete si nu mucegaiesc.

Din ce materiale pot fi fabricate covoarele?

Covoarele pot fi realizate din fibre sintetice, naturale, blana de animale, fibre sintetice si alte materiale. Retine ca lana este un material popular pentru covoarele de interior, in timp ce fibrele sintetice sunt preferate pentru a fi utilizate in exterior.

Covoarele pentru interior sunt moi, rezista la un trafic moderat si au nevoie de o intretinere atenta. Cele fabricate special pentru exterior sunt mai rezistente, au suprafete mai aspre si nu necesita curatare frecventa.

Ce ar trebui sa stii despre culori si modele?

Daca ai nevoie de ajutor pentru a alege o culoare sau un anumit design, trebuie sa iti faci ceva timp pentru a privi elementele individuale ale camerei in care va fi amplasat covorul. Apoi poti alege o culoare care face deja parte din camera si care te inspira. Intotdeauna va trebui sa existe un element comun intre mobilier, alte tesaturi si covorul din incapere, indiferent ca vorbim despre living, dormitor, baie sau bucatarie.

Cum trebuie sa iti ingrijesti covorul pentru a rezista cat mai mult?

In sfarsit ai gasit covorul care iti place, dar acum trebuie sa il intretii. Este recomandat sa aspiri regulat pentru a-ti mentine covorul curat. Un aspirator bun va aspira praful prins in covor. Nu este neaparat nevoie sa utilizezi frecvent substante chimice in procesul de curatare. Manipuleaza cu grija franjurile delicate prezente pe anumite covoare!

Acum, ca ai aflat lucruri noi despre covoare, poate ti-ai schimbat perceptia in legatura cu ceea ce-ti place sau iti este necesar. Te invitam pe covorino.ro pentru a alege covoarele ce vor face cinste casei tale!