Care sunt dimensiunile unui teren tenis acoperit cu iarbă artificială

Un teren de tenis reprezinta o zona speciala pentru jocul de tenis. Dimensiunile terenului de tenis sunt standardizate si variaza in functie de numarul de participanti. Exista terenuri simple si terenuri duble. Acoperirea unui teren tenis se efectueaza cel mai des din iarba artificiala.

Un gazon sintetic tenis ii protejeaza pe sportivi de arsuri in timpul caderilor. Este permis de a intra pe un gazon artificial tenis in orice tip de adidasi, inclusiv cele cu crampoane mici spre medii.  Gazonul artificial pentru tenis reprezinta o suprafata de joc mai inceata in comparatie cu un teren amenajat cu zgura sau cu beton, insa are avantajul de a fi utilizabil tot timpul anului si chiar imediat dupa ploaie.

Dimensiunile terenurilor de tenis – minime si standard

Terenul de tenis are de obicei are o lungime de 23.77 m, si o latime de 8.23 m pentru jocul simplu si 10.97 m pentru jocul dublu. Fileul are o inaltime de 0.914 m. Linia mediana de serviciu si semnul de mijloc trebuie sa aiba o latime de aproximativ 5 cm, iar toate celelalte linii ale terenului trebuie sa aiba o latime intre 2.5 cm si 5 cm, cu exceptia liniilor de fund care pot avea pana la 10 cm latime. Pentru terenurile pe care se desfasoara frecvent competitii se recomanda o suprafata generala de apoximativ 37×18 metri, iar pentru cele simple, suprafata poate fi de 34×17 m.

Astfel, cati metri ar trebui sa aiba un teren de tenis pentru jocul tau depinde de formatul in care intentionezi sa joci efectiv. Trebuie amintit ca dimensiunile unui teren de tenis includ nu numai zona de joc in sine, ci intreaga zona cu alergari pana la gard. Dimensiunea minima admisa a unui teren de tenis este de 32 x 16 m.

Tipuri de terenuri de tenis

In functie de acoperire, terenul de tenis poate fi acoperit cu iarba, zgura, cauciuc, lemn, asfalt, parchet si beton. Iarba artificiala si terenurile profesionale dure sunt din ce in ce mai folosite pentru competitii.

Tipul de acoperire este foarte important si poate afecta semnificativ tactica jocului, deoarece compozitia diferita a acoperirii da un rebound diferit al mingii.

Terenurile cu suprafata dura au propriile lor caracteristici de joc – sunt terenuri „rapide” care permit jucatorilor sa se simta cu adevarat confortabil si in siguranta pe terenul de joc. Aceste suprafete ofera o viteza mai mica de rebound a mingii decat, de exemplu, suprafetele de iarba, insa, iarba atificiala este mai buna pentru eventuale cazaturi si alunecari.