Care sunt efectele unui aranjament floral într-o curte?

Fie că vorbim de interiorul caselor noastre, fie că vorbim de grădini, terase și alte spații exterioare, un aranjament floral este binevenit oriunde. În general, aranjamentele florale reprezintă o modalitate simplă, eficientă și rapidă prin care puteți îmbunătăți decorul în casă, pe balcoane sau în curți.

Transformați-vă grădina cu aranjamente florale

Aranjamentele florale nu sunt rezervate doar spațiilor interioare, ci le puteți utiliza și la exterior, mai ales dacă vă doriți o notă de eleganță. Folosite de obicei ca piesă centrală pe mesele de dining sau în camerele de zi, iată că aranjamentele florale sunt excelente și pe terase sau în curți. Pot fi realizate din flori proaspete tăiate, din flori uscate sau din flori artificiale.

Le puteți comanda de pe Figodecor – aranjamente florale artificiale sau le puteți realiza pe cont propriu folosind un singur tip de flori sau asociind mai multe tipuri de flori în funcție de locul unde le veți amplasa sau de evenimentul pentru care doriți să le realizați. De asemenea, puteți dărui unei persoane dragi un aranjament floral selectând acele flori care credeți că le preferă destinatarul. În esență, aranjamentele cu flori sunt foarte estetice și funcționale.

Florile sunt mai mult decât un simplu decor, deoarece aduc la viață spațiile interioare, dar și pe cele exterioare, având totodată un impact pozitiv asupra stării personale de spirit. La exterior, aranjamentele florale sunt cu atât mai binevenite dacă grădina este lipsită de flori. Într-o grădină în care predomină gardul verde sau coniferele, un aranjament floral colorat va aduce prospețime și veselie.

La interior, florile transformă încăperile monotone în spații revigorante. Încercați să acordați atenție culorilor atunci când creați un aranjament sau atunci când îl comandați. Unele culori, precum portocaliu și roșu stimulează nivelul de energie, în timp ce nuanțele de albastru și verde sunt considerate liniștitoare.

O stare mai bună de spirit cu aranjamente florale

Fie că vorbim de flori proaspete, flori uscate sau flori artificiale, acestea sunt disponibile într-o varietate de culori și stiluri. Bucurați-vă de frumusețea florilor, a căror prezență este deosebit de benefică atunci când vine vorba de îmbunătățirea stării de spirit. În curte, în interiorul casei sau la birou, un aranjament floral vă poate asigura o stare grozavă de spirit.

Nu în ultimul rând, aranjamentele florale sunt considerate o expresie a creativității, constituind o formă de artă foarte apreciată. Chiar și în ceea ce privește stilurile de amenajare interioară, florile sunt deosebit de importante. De la stilul modern organic, scandinav, boho și până la Japandi, florile sunt nelipsite din amenajarea interioară. Japonezii au fost printre primii care au adoptat arta de a aranja flori, considerând-o o formă de terapie sau practică meditativă.

De la înfrumusețarea spațiilor interioare și exterioare, amplificarea decorului și până la stimularea stării de spirit și eliminarea stresului, aranjamentele florale joacă un rol esențial. Bucurați-vă de frumusețea florilor și de toate beneficiile pe care le oferă.