Care sunt ele mai MARI TEMERI ale OAMENILOR din intreaga LUME

In urma unui studiu facut la o scara fara precedent s-a stabilit care sunt cele mai mari temeri ale oamenilor din intreaga lume, in top fiind Statul Islamic si incalzirea globala.

Respondentii au fost rugati sa ofere cate un calificativ unor chestiuni ingrijoratoare din aceste zile. Studiul a fost realizat in 45 de tari si au fost chestionate in jur de 45.000 de persoane, arata The Independent.

Incalzirea globala

Astfel, pe primul loc in topul ingrijorarii oamenilor sta incalzirea globala. 46% dintre cei chestionati s-au aratat ingrijorati din aceasta cauza. Oamenii din Burkina Faso sunt cei mai afectati si preocupati de incalzirea globala, cu un procent de 79%. Este de inteles avand in vedere ca Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare arata ca Burkina Faso va experimenta cele mai grave efecte ale schimbarilor climatice comparativ cu orice alta tara de pe glob.

CITESTE SI: 2015: CEL MAI CALDUROS AN DIN ISTORIE

Statul Islamic

Statul Islamic reprezinta a doua cea mai mare amenintare pentru oamenii care au participat la studiu, libanezii fiind cei mai speriati, cu un procent de 84%. 90% dintre sunniti si 84% dintre siiti spun ca sunt ingrijorati din cauza Statului Islamic, comparativ cu procentul crestinilor, 76%. In general, 14 dintre tarile care au participat la studiu au pus Statul Islamic pe primul loc in topul amenintarilor.

Acest subiect ii preocupa si pe britanici (66%), sondajul aratand ca cei din Marea Britanie sunt mai ingrijorati de programul nuclear al Iranului decat de schimbarile climatice, disputele teritoriale din China interesandu-i cel mai putin.

CITESTE SI: ALERTA. STAT ISLAMIC achizitioneaza TERENURI in BOSNIA

Instabilitatea economica

Oamenii din Ghana se tem cel mai mult de instabilitatea economica, ceea ce este de inteles avand in vedere ca este prevazuta o criza economica in acest stat.

Tensiunile cu Rusia

Nu e de mirare ca ucrainenii au sustinut ca cea mai mare temere a lor este reprezentata de tensiunile cu Rusia – rusii nu au fost intrebati despre acest subiect. 62% dintre ucraineni si 44% dintre polonezi vad Rusia ca pe o amenintare serioasa, procentul general in toata lumea fiind de 24%.

Programul nuclear al Iranului

53% dintre israelieni s-au declarat ingrijorati de acest lucru, dar americanii ii depasesc in privinta programului nuclear al Iranului, procentul de preocupare din SUA fiind de 62%.

Atacurile cibernetice

Doar unul din trei participanti la sondaj a sustinut ca se teme de atacurile cibernetice, in Coreea de Sud si SUA ingrijorarea fiind mai mare.

4% dintre ucraineni au exprimat un nivel ridicat de ingrijorate in aceasta privinta. Filipine, Brazilia si Franta sunt tarile in care oamenii au sustinut ca se tem de astfel de atacuri.

Disputele teritoriale din China

Acest subiect ii intereseaza foarte putin, sub 10%, pe cei din Israel, Ucraina si Rusia, in schimb este ceva serios pentru Vietnam si Filipine, avand in vedere ca ambele tari contesta revendicarea Chinei a teritoriului din Marea Chinei de Sud. 

Sursa foto lovendal