Care sunt motivele care duc la infidelitate? Afla mai multe

Potrivit studiilor, aproape jumatate dintre oameni sunt infideli la un moment dat in casnicie. Astfel, 45% din femei si 55% din barbati vor insela la un moment dat, iar cercetatorii au vrut sa afle care sunt motivele acestui comportament.

Nu exista scuze pentru infidelitate, dar exista explicatii, motive care pot arata de ce o persoana a ajuns sa aiba o relatie extraconjugala, spune psihoterapeutul Tammy Nelson, citat de Yourtango. El spune care sunt principalele motive care le imping pe femei sa devina adultere.

CITESTE SI:Codul bunelor maniere…in pat

1. Pentru unele femei, infidelitatea este o alternativa, o schimbare in viata personala. Aceste femei se poarta ca si cand mariajul lor s-a terminat, dar fara sa decida dinainte acest lucru. In realitate, ele nu stiu ce vor de la partenerul stabil si de la relatia lor, iar apoi vor folosi aventura ca motiv pentru divort. Relatia extraconjugala este un refugiu, o alternativa la casnicia pe care nu o mai doresc.  Concret, aceste femei isi cauta un alt partener inainte de a se desparti de cel oficial, ca sa nu ramana singure dupa divort. In realitate insa, numai una din trei femei care fac acest lucru ajung sa aiba o relatie de viitor cu fostul amant, cele mai multe cupluri formate astfel se despart destul de repede.

 2. Unele femei insala pentru ca incearca sa capete incredere in ele. Chiar daca nu isi dau seama de adevaratul motiv, multe femei au o aventura pentru ca simt nevoia sa fie admirate, dorite, pentru ca de obicei ele nu se simt asa. Problemele cu increderea in sine apar pe masura ce femeia devine mai matura, are copii si poate ca sexualitatea ei este reprimata. De asemenea, un amant le poate face sa se simta mai tinere, mai pline de viata, mai senzuale. Desigur, aceste probleme se agraveaza dupa menopauza, cand femeile vor considera ca sunt batrane si mai urate, iar un amant le va spori increderea in propriul farmec.

CITESTE SI: Cei trei factori care distrug o relatie. Afla mai multe

3. Alte femei au o aventura pur si simplu pentru placere. Chiar si cu riscul de a pierde relatia stabila pe care o au, unele femei accepta o aventura daca intalnesc pe cineva de care se simt atrase. Noua relatie le va oferi placere si satisfactie, iar oamenii sunt programati biologic sa caute asta. Studiile au demonstrat ca de fapt 80% din aventuri au loc doar pentru ca a aparut aceasta oportunitate, nu si din alte motive mai serioase. Desigur, aceste relatii extraconjugale nu dureaza mult, iar tentatia poate fi si mai mare in cazul in care femeia este foarte stresata la munca sau nefericita in casnicie.

Sursa: adevarul