Care sunt noile reguli pe TikTok. Ce nu mai ai voie să postezi

TikTok are o serie de noi reguli pe care proprietarii platformei care a depășit un miliard de utilizatori activi lunar le-au anunțat marți, scrie Forbes.

TikTok a anunţat următoarele actualizări: consolidarea politicii privind acţiunile periculoase şi provocările, dar și interzicerea oricăror tipurilor de ideologii bazate pe ură. TikTok își propune eliminarea clipurilor care pot provoca tulburări de alimentaţie, dar și extinderea politicii de protecţie a securităţii.

TikTok elimină farsele legate de sinucidere sau auto-vătămare. Referitor la acţiunile considerate periculoase, dar şi provocările, TikTok dorește o abordare mai exigentă, pentru a ajuta la prevenirea răspândirii pe platformă a unui astfel de conţinut. Sunt interzise total de acum și farsele legate de sinucidere și auto-vătămare.

TikTok elimină conţinutul care promovează tulburările de alimentaţie și va începe să elimine şi conţinutul care urmăreşte promovarea alimentaţiei dezordonate. TikTok recurge la această schimbare în urma consultării cu experţi în tulburări de alimentaţie, cercetători şi medici.

Pe Tik Tok există, începând de ieri, și o nouă regulă privind clarificarea tipurilor de ideologii bazate pe ură, care vor fi total interzise pe platformă. Sunt eliminate li interzise deadnaming-ul (folosirea numelui şi sexului unei persoane transgender care le aparţinea înainte de schimbarea identităţii sexuale), misgendering-ul (folosirea altor pronume decât pronumele de gen declarate de individ) sau misoginia. Totodată va fi interzis și conţinutul care susţine sau promovează programele de terapie de conversie.

Sursa foto: tik tok