Care sunt pașii pentru realizarea unei dezinsecții?

Dezinsecția reprezintă operațiunea de îndepărtare a insectelor care invadează anumite spații, fie că este vorba despre spații de locuit sau despre clădiri profesionale, tratamentul aplicat în acest scop fiind diferit în funcție de nevoile specifice. Acest proces se realizează în mai multe etape, fiind nevoie ca fiecare dintre acestea să fie realizate cu atenție, pentru ca rezultatele obținute să fie unele dintre cele mai eficiente.

Primul pas, cere oferta unei firme specializate

Firmele care oferă servicii de dezinsecție în prezent sunt numeroase, însă alegerea uneia trebuie să înceapă cu cererea unei oferte în acest sens. Pentru ca oferta unei firme să fie corectă și completă, trebuie ca aceasta să facă o evaluare a situației de la fața locului, astfel încât să poată observa amploarea infestării, suprafața care trebuie tratată, respectiv insectele pe care trebuie să le îndepărteze.

Prețurile pe care firmele de deratizare sau dezinsecție le practică pot fi diferite în funcție de gradul de infestare, de tipul insectelor, de suprafața care trebuie tratată și alți asemenea factori, însă este important să știi care este acesta încă de la început, pentru a determina serviciile cărei firme să le alegi.

Desfășurarea propriu-zisă a operațiunii

Dezinsecția propriu-zisă are loc prin aplicarea unor tratamente care să te ajute să scapi de insectele care au invadat locul respectiv. Pentru că tehnicile naturale nu sunt eficiente întotdeauna, recurgerea la serviciile profesioniștilor în acest sens devine absolut necesară. Tehnicile de tratament utilizate în acest scop pot fi diverse, de la tratamentele de fumigație  la cele cu ajutorul pulverizării de diverse substanțe sau cele de nebulizare – transformarea unui produs lichid într-un nor de particule fine. Această ultimă tehnică este utilizată pentru exterminarea insectelor târâtoare, așa cum sunt gândacii.

Tratamentele de fumigație sunt printre cele mai eficiente, acestea constând în răspândirea fumului într-un mediu închis, astfel încât eficiența acestuia să fie optimizată. Această tehnică este utilizată pentru tratarea unor clădiri în care există birouri, pentru depozite și alte spații comerciale. Utilitatea acesteia este dată mai ales de faptul că poate ajunge și în spații greu accesibile, iar viteza de propagare este una rapidă.

Pulverizarea este o tehnică de dezinsecție potrivită pentru exterminarea târâtoarelor, așa cum sunt termitele, gândacii sau ploșnițele. Este vorba despre utilizarea unor produse sau instrumente de calitate care sunt adaptate pentru tratarea locurilor infestate, lucru esențial nu numai pentru asigurarea eficienței operațiunii, ci și pentru asigurarea siguranței și igienei locului.