Care va fi culoarea anului 2020. Video

Albastrul clasic – o nuanță care amintește de cerul de la amurg – a fost desemnat culoarea anului 2020 de către Pantone, companie care studiază influenţa pe care culorile o au pe plan mondial.

Pantone a anunțat miercuri seară că albastru clasic va fi culoarea anului 2020, compania explicând că această culoare, elegantă prin simplitatea sa, subliniază dorința noastră pentru o bază sigură și stabilă din care să construim. “Este o culoare care anticipează ce se va întâmpla. Ce va aduce viitorul pe măsură ce trecem în orele de seară? Aceasta este o întrebare pertinentă înainte de a porni într-un nou deceniu”, a explicat Laurie Pressman, vicepreședintele Pantone Color Institute, cel care selectează culoarea anului.
 

Reprezentanții Institutului Pantone Color spun că au recunoscut sentimente similare de instabilitate care au cuprins întreaga lume, din Statele Unite ale Americii până în Regatul Unit, în Hong Kong, Siria și pe tot globul. De aceea, au ales o nuanță care oferă siguranța, încrederea și conexiunea pe care oamenii o pot căuta într-un mediu global incert, scrie Mediafax.
 
Alegerea culorii anului nu este aleatorie. Compania studiază influenţa pe care culorile o au pe plan mondial, în artă și în industria divertismentului. Importanţa unei culori poate să provină şi din anumite criterii tehnologice, din disponibilitatea noilor texturi şi a efectelor pe care o culoare le are asupra lor. Coraiul cu irizații aurii – Living Coral – este culoarea anului 2019.

Sursa video: facebook / Pantone