CARICATURI CU PROFETUL MAHOMED, in VIITORUL NUMAR al revistei Charlie Hebdo

VIITORUL NUMAR al revistei satirice Charlie Hebdo va contine CARICATURI CU PROFETUL MAHOMED, a anuntat avocatul publicatiei, potrivit Mediafax, care citeaza AFP.

Intrebat la postul FranceInfo daca vor exista CARICATURI CU PROFETUL MAHOMED in VIITORUL NUMAR al revistei, care va aparea miercuri, avocatul revistei satirice, Richard Malka, a raspuns: “In mod evident. Nu vom ceda deloc, altfel nimic nu ar mai avea sens”.

“Noi ironizam elemente ale societatii noastre – politicieni, religii, aceasta este starea de spirit”, a argumentat Malka.

Citeste si: VAL DE ACTE ANTIMUSULMANE in Franta, dupa atentatul de la Charlie Hebdo

Numarul de miercuri, “al supravietuitorilor”, va avea un milion de exemplare si va fi editat in 16 limbi, a precizat jurnalistul Patrick Pelloux.

Atacul comis pe 7 ianuarie la sediul revistei satirice Charlie Hebdo s-a soldat cu 12 morti si 11 raniti. Printre victime se numara directorul publicatiei, Stéphane Charbonnier (Charb), si alti trei cunoscuti caricaturisti – Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) si Georges Wolinski (Wolinski). Atacul a fost revendicat si de reteaua terorista sunnita Stat Islamic in Irak si Siria si de organizatia Al-Qaida in Peninsula Arabia.

Citeste si: ATAC cu un DISPOZITIV INCENDIAR, la un ZIAR GERMAN care a publicat caricaturi cu Mahomed de la Charlie Hebdo. UPDATE

Revista satirica Charlie Hebdo s-a remarcat de-a lungul timpului prin ironizarea Profetului Mahomed si a altor elemente religioase, in principal islamice, publicatia primind, ca reactie, o serie de amenintari teroriste.

Sursa foto: realitatea.net