Cariera lui Zlatan Ibrahimovic s-ar putea încheia rușinos

Prodigioasa carieră a lui Zlatan Ibrahimovic s-ar putea termina brusc din cauza unei suspendări. Cotidianul suedez Aftonbladet scrie că internaționalul suedez este acționar la casa de pariuri Bethard, lucru interzis de regulamentele FIFA și UEFA.

Cotidianul Aftonbladet dezvăluie că, în 2018, atacantul suedez a cumpărat 10% dintre acțiunile casei de pariuri Bethard printr-o societate pe acțiuni numită Unknown AB. Sursa citată mai scrie că directorul executiv al casei de pariuri, Erik Skarp, a confirmat că Zlatan Ibrahimovic deține acțiuni la companie, el apărând public și în campaniile promoționale ale lui Bethard.

Astfel, atacantul suedez ar putea fi supus unei interdicții FIFA de până la trei ani, precum și o amendă de aproape 100.000 de euro. Regulile forului european nu sunt însă foarte clare, notează Marca.com. Fiind al patrulea acționar al societății Unknown AB, Ibrahimovic a încălcat regulamentul etic al forului mondial ce interzice legăturile, chiar indirecte, cu casele de pariuri, el jucând în martie în partidele cu Georgia și Kosovo pe care Suedia le-a susținut în preliminariile CM.

Bethard a realizat un profit de 301 milioane coroane suedeze după impozite, aproximativ 30 de milioane de euro, în 2019.

Sursa foto: sport