CARIERA MILITARA a lui GABRIEL OPREA, INVESTIGATA de MAPN

Ministerul Apararii va investiga modul cum GABRIEL OPREA, fost ministru si vicepremier a primit gradul de general, informeaza un comunicat MapN, citat de agentiile de presa. “Ca urmare a sesizarilor si solicitarilor de informatii venite din partea jurnalistilor privitoare la indeplinirea conditiilor legale pentru inaintarea de la gradul de colonel la cel de general de brigada a generalului (r.) GABRIEL OPREA, ministrul apararii nationale a dispus constituirea, la nivelul M.Ap.N., a unei comisii care sa analizeze aspectele semnalate”, afirma sursa citata.

In CV-ul lui GABRIEL OPREA de pe site-ul Ministerului de Interne nu este mentionat momentul cand a devenit general de brigada, ci cand a primit urmatoarea stea si a devenit general maior. Ce se spune in CV despre gradele militare ale lui GABRIEL OPREA:

“2001-2003: General Mr. Justitie militara activ;

1990 – 1993: Ofiter de Justitie Militara activ;

1983-1990: Ofiter Economist, Ministerul Apararii Nationale.”

Prima stea de general a fost primita de fostul vicepremier GABRIEL OPREA prin incalcarea a cel putin doua legi, prin complicitatea mai multor generali, a scris in urma cu o saptamana Romania Libera.

GABRIEL OPREA este general cu patru stele in rezerva din octombrie 2009, cand a fost inaintat in grad prin decret al presedintelui Traian Basescu, informeaza News.ro. Anterior, in 1 decembrie 2008, GABRIEL OPREA fusese inaintat in gradul de general-locotenent in rezerva. GABRIEL OPREA a absolvit in 1983 cursurile Scolii Militare de Ofiteri Activi din Sibiu, cu diploma si gradul de locotenent.

In 1990 si-a luat licenta in drept la Universitatea din Bucuresti, in 1997 a absolvit cursurile postuniversitare ale Colegiului National de Aparare, iar in anul 2000 si-a sustinut lucrarea de doctorat in domeniul Procedurii Penale sub coordonarea profesorului universitar doctor Ion Neagu. 

Dupa absolvirea Scolii Militare de Ofiteri, la arma Intendenta, specialitate Logistica, in urma careia a obtinut gradul de locotenent, GABRIEL OPREA a activat pana in 1990 ca ofiter de intendenta si apoi ca ofiter consilier juridic cu grad de capitan, fiind activat in 2001 drept colonel de Justitie.

In decembrie 2001, GABRIEL OPREA a fost promovat la gradul de general maior activ de justitie militara. In 2003 a primit a doua stea la gradul de general, in urma activitatii desfasurate la Rezervele Statului intr-o functie de general cu trei stele. Dupa ce a fost trecut in rezerva, GABRIEL OPREA a primit a treia stea la 1 decembrie 2008.

Sursa foto: adevarul