Carmen Palade Adamescu a primit arest la domiciliu pentru 30 de zile

Carmen Palade Adamescu, fosta soţie a lui Dan Adamescu, a fost reţinută în dosarul de evaziune fiscală în care procurorii au făcut miercuri percheziţii la domiciliul său şi la firmele pe care le conduce.

Update: Instanţa de la Tribunalul București a respins, joi, cererea procurorilor de la Parchetul Capitalei privind arestarea preventivă a lui Carmen Palade Adamescu, însă a hotărât ca ea să stea în arest la domiciliu. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată cu apel.

Știre inițială

Carmen Palade Adamescu este vizată într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 43 de milioane de lei. Mai multe persoane sunt vizate în acest dosar în care se anchetează suspiciuni privind încheierea de contracte fictive de management care au dus la prejudicierea societăţilor pe care le deţin sau administrează.

Din cercetări a reieşit că persoanele bănuite, în virtutea funcţiilor de conducere deţinute în cadrul unei societăţi comerciale având ca obiect principal de activitate „închirierea şi subînchirierea bunurilor proprii”, ar fi încheiat mai multe contracte de management, respectiv de prestări servicii, prelungite sau modificate prin acte adiţionale succesive, cu alte societăţi comerciale controlate direct sau prin intermediari.

În baza acestor contracte, s-ar fi efectuat plăţi cu consecinţa prejudicierii societăţii, prin delapidarea acesteia cu sumele plătite în baza facturilor fictive emise de firmele controlate. Plăţile efectuate ilegal în conturile acestora sunt de aproximativ 43.000.000 de lei.

Sursa foto: realitatea