CARMEN MARINESCU, fost presedinte al Tribunalului Olt, condamnata la 8 ani de inchisoare

Judecatoarea CARMEN MARINESCU, fost presedinte al Tribunalului Olt, a fost CONDAMNATA, vineri dupa-amiaza, de magistratii Curtii de Apel Craiova la 8 ani de INCHISOARE cu EXECUTARE pentru LUARE de MITA, TRAFIC de INFLUENTA, SPALARE de BANI si FALS in DECLARATII, sentinta nefiind definitiva, informeaza Mediafax.
 
In acelasi dosar, sotul fostului presedinte al Tribunalului Olt, IULIUS-SEVERUS MARINESCU, a fost condamnat la 3 ani de inchisoare, in timp ce avocatul DUMITRU CISMARU a primit o condamnare de 3 ani si jumatate. Decizia Curtii de Apel Craiova nu este definitiva. CARMEN MARINESCU a primit si pedeapsa complementara a interzicerii dreptului de a fi aleasa in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, dreptul de a exercita functia de magistrat, pe o perioada de 4 ani.

CARMEN MARINESCU a fost trimisa in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), la inceputul anului 2015, fiind acuzata de LUARE de MITA, TRAFIC de INFLUENTA, SPALARE de BANI si FALS in DECLARATII. Ea este judecata, sub control judiciar, de Curtea de Apel Craiova. In fata magistratilor craioveni au fost trimisi, in acelasi dosar, Iuliu-Severus Marinescu, sotul judecatoarei, alaturi de avocatul Dumitru Cismaru, dar si Ilie Buca, si acestia aflandu-se sub control judiciar.

CARMEN MARINESCU si sotul sau s-au aflat si in arest preventiv, timp de aproape doua luni, matrapazlacurile facute de fosta sefa a Tribunalului Olt iesind la iveala dupa un denunt al interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Judecatoarea CARMEN MARINESCU ar fi primit 200.000 de euro pentru a dispune cercetarea in libertate a lui Bercea, dar si pentru a pronunta o solutie favorabila pe fond. Procurorii spun ca la trei luni de la primirea sumei de bani, in luna decembrie 2011, judecatoarea si sotul acesteia au cumparat trei suprafete de teren – unul fiind cel din Slatina – si o casa, doua dintre achizitii nefiind trecute in declaratia de avere a magistratului.

Instanta a dispus si confiscarea de la CARMEN MARINESCU a sumei de 30.000 euro, dar si terenul in suprafata de 1.250 metri patrati, situat in comuna Corbu, judetul Constanta, pe care sotii Marinescu l-ar fi achizitionat cu banii din mita de la Bercea. Magistratii Curtii de Apel au pastrat sechestrul asiguratoriu asupra urmatoarelor bunuri: apartament in municipiul Slatina, de 50,46 mp, avand o valoare impozabila de 144.980 lei.
De asemenea, s-a dispus pastrarea controlului judiciar, masura preventiva sub care se afla atat sotii Marinescu, cat si avocatul Dumitru Cismaru.

 
Sursa foto: gds