CARMEN MARINESCU, judecatoare la Tribunalul Olt, condamnata definitiv la ani grei de INCHISOARE

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins toate apelurile declarate impotriva sentintei Curtii de Apel Craiova prin care judecatoarea Carmen Marinescu de la Tribunalul Olt, trimisa in judecata pentru luare de mita, a fost condamnata la 8 ani de inchisoare cu executare, informeaza Agerpres.

Sotul judecatoarei Carmen Marinescu a primit 3 ani de inchisoare, iar avocatul Dumitru Cismaru 3 ani si jumatate de inchisoare. Solutia magistratilor Inaintei Curti de Casatie si Justitie, pronuntata pe 29 iunie, este definitiva.

“Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie -Serviciul Teritorial Craiova si de inculpatii Marinescu Eugenia Carmen, Marinescu Iuliu Severus si Cismaru Dumitru impotriva sentintei penale nr.184 din 23 septembrie 2016 a Curtii de Apel Craiova – Sectia Penala si pentru cauze cu minori, pronuntata in dosarul nr. 628/54/2015. (…) Definitiva”, se arata in hotararea pronuntata de ICCJ.

In hotararea pronuntata de magistratii de la Curtea de Apel Craiova, pe 23 septembrie, in cauza in care judecatoarea Carmen Marinescu, sotul acesteia si avocatul Dumitru Cismaru au fost inculpati pentru fapte de coruptie, se arata ca din pedeapsa de 8 ani de inchisoare cu executare va fi dedusa perioada in care inculpatii au fost retinuti si s-au aflat in arest preventiv: “Contopeste pedepsele aplicate inculpatei Marinescu Eugenia Carmen (…), urmand ca inculpata sa execute pedeapsa rezultanta de 8 ani inchisoare si pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii drepturilor (…), respectiv dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si dreptul de a exercita functia de magistrat, pe o durata de 4 ani. (…) Deduce din pedeapsa aplicata inculpatei Marinescu Eugenia Carmen durata retinerii si a arestarii preventive. (…) Condamna inculpatul Marinescu Iuliu-Severus la pedeapsa de 3 ani inchisoare.(…). Deduce din pedeapsa aplicata inculpatului Marinescu Iuliu-Severus durata retinerii si a arestarii (…), precum si durata masurii arestului la domiciliu (…)”, se arata in solutia pronuntata de Curtea de Apel Craiova.

In acelasi dosar a mai fost condamnat si avocatul Dumitru Cismaru, care a primit o pedeapsa de trei ani si sase luni de inchisoare.

In luna mai 2015, judecatoarea Carmen Marinescu a fost trimisa in judecata de procurorii DNA pentru mai multe fapte de coruptie dupa ce a primit 200.000 de euro mita pentru a-l elibera din arest in 2011 pe interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Ea este acuzata de luare de mita, trafic de influenta, spalare de bani in forma continuata (cinci acte materiale) si fals in declaratii in forma continuata (patru acte materiale).

Potrivit procurorilor DNA, in perioada august 2011 – septembrie 2011, Carmen Marinescu a pretins si a primit prin intermediul avocatului Cismaru, de la o persoana denuntatoare, 200.000 de euro pentru a dispune cercetarea in stare de libertate a lui Bercea Mondial si pentru a pronunta o solutie pe fond favorabila acestuia, respectiv de achitare sau de condamnare la o pedeapsa neprivativa de libertate, dar si pentru a interveni, in acelasi scop, pe langa ceilalti judecatori care urmau sa judece dosarul.