Carnaval cultural la Mamaia! Radu Mazare va fi Nabucodonosor al II-lea, pe acorduri de Verdi

radu-mazare-carnaval-mamaia

Sfarsitul de saptamana se anunta incendiar, cu temperaturi extreme chiar si la umbra, motiv pentru care cei mai multi se vor retrage la mare, unde va fi distractie maxima. Peste 150.000 de turisti sunt asteptati in acest weekend pe litoral.

Carnavalul de la Mamaia va da si in acest weekend tonul distractiei de noapte de pe litoral, primarul Constantei Radu Mazare urmand a intra in pielea regelui Babilonului, Nabucodonosor al II-lea, dupa ce a fost pe rand sultan, samurai, tar sau spartan.

Primarul va defila sambata alaturi de 11 care alegorice. Carnavalul va avea loc la ora 21:00, in piateta Cazinoului din Mamaia, carele alegorice si dansatorii urmand a defila pe o varianta remixata a “Corului Robilor” a lui Giuseppe Verdi. 

“Daca am fost Ulise anul asta, in primavara am fost Ludovic al XIV-lea, de data asta voi fi Nabucodonosor, regele Babilonului. Avem corul robilor, avem niste artisti profesionisti, niste balerine, balerini care vor interpreta si sunt convins ca se va vorbi despre aceasta istorie importanta a omenirii”, a declarat Radu Mazare.

Mazare promite un spectacol sofisticat, iesit din tipare, ce va aduce in prim plan muzica simfonica si balerine.

“Radeau reporterii spuneau ca este un weeked cultural la Mamaia pentru ca am invitat fetele sa luam o masa la inaltime cu muzica simfonica, Chopin, Vivaldi. Imi place sa incerc noutatile. Este o noutate la Mamaia. Te rup cumva de zgomotul cluburilor, plajelor si-ti iei un moment de respiro in ceruri. A fost relaxant. De fapt weekendul cultural a venit de aici si la Carnaval voi fi Regele Babilonului, iar Corul Robilor l-am mixat si va fi un spectacol cu balerine mai sofisticat. Va fi o punere in scena sofisticata”, a declarat, vineri seara, Radu Mazare.

Cat costa distractia in statiunea Mamaia

Cat costa extravaganta in cluburile de pe litoral? Radu Mazare sustine ca exista o diferentiere, altfel am reveni in perioada comunismului, insa a tinut sa sublinieze ca desi in nordul statiunii preturile sunt mai mari, in sud preturile sunt pentru toate buzunarele.

“Cei care sunt aici in Piateta si pentru care fac carnavalul sunt oameni de rand. Sigur exista o diferentiere, numai la comunisti erau toti egali! In nordul statiunii costa mai mult, dar gasesti si preturi pe masura. Aici sunt oameni normali, care stau la hoteluri de 3 stele care arata foarte bine.

Weekend-ul viitor incepe FashionTV Summer Festival 2013

Edilul de la malul marii a dezvaluit ca, weekend-ul viitor, va debuta editia de anul acesta a FashionTV Summer Festival, festival de moda ce va fi transmis in 180 de tari la ultima editie. La deschidere, Radu Mazare va pasi pe scena in colectia designerului Catalin Botezatu.

“Din weekedul viitor incepe Fashion TV Summer Festival, va fi timp de 3 weekenduri. Voi fi si eu la deschidere in colectia lui Botezatu. In ultimul weekend va fi o transmitere Mamaia in 180 de tari. Parada este un mic spectacol care are loc aici, in fiecare zi a saptamanii. Este o parada pe care o facem noi pentru toti turistii care vin in statiunea Mamaia. Turistii isi pot aduce copii la Fashion Baby”, a spus Mazare.

Mazare: 15% din turistii din Mamaia sunt straini

Primarul din Constanta a mai dezvaluit ca 15% din turistii aflati in prezent in statiunea Mamaia sunt turisti straini, cu varste intre 20 si 35 ani, toti veniti in urma reclamei facute pe internet.

Desi preturile de la noi sunt mai mari decat in Bulgaria, distractia ii atrage pe straini ca un magnet.

“Turistii fac fotografii cu manechinele. Din pacate nu am reusit sa cheltui un ban din banii europeni pentru a face reclama litoralului. Trebui sa gasim alte surse de promovare. Discutam astazi ca 15% din turistii din Mamaia sunt turisti straini, au intre 20 si 35 ani toti veniti in urma reclamei de pe internet. Multi sunt veniti prin Varna. Spun ca este mai scump decat in Bulgaria, dar ca este cu totul si cu totul altceva. La maniera de promovare pe evenimente, vom avea tot mai multi turisti straini dispusi sa cheltuiasca”, a mai spus Mazare.

Cam 70% din turistii veniti petnru distractie sunt baieti. Belgieni, francezi, turci. Ieri erau niste nemti care vroiau sa faca poze cu mine.

Mazare se intalneste cu ambasadorul Braziliei

Vineri seara, Radu Mazare va avea o intalnire cu ambasadorul Braziliei, ca apoi sa-l invite pe scena Carnavalului de la Mamaia, pentru a da o nota distractiei.

“Ne onoreaza cu prezenta, da. Am o masa oficiala cu ambasadorul  Maine am sa-l invit pe scena sa ne transmita salutul lui si la sfarsitul carnavalului sa ne dea o nota. Dupa aceea am sa ma intalnesc cu un celebru cantaret grec. Vin acesti artisti de yop, vad cum s-a dezvoltat statiunea si raman uimiti”, a incheiat Mazare.

Foto: Colaj Mondo News