Carolina Banateanu, eleva la Colegiul Ferdinand din Arges, a fost deconectata de la aparate. Familia se pregateste de inmormantare

Carolina Banateanu, eleva din Arges care a facut infarct dupa ce a fost certata de diriginta fiind prinsa fumand la scoala, a fost deconectata de la aparate, iar organele ei vor fi donate, au decis parintii fetei.

In varsta de numai 18 ani, Carolina Banateanu era eleva in clasa a XII-a la Colegiul National Ferdinand I din Curtea de Arges, unde invata si fratele sau, elev in clasa a IX-a.

Cu durere in suflet, dar si cu speranta ca fiica lor va trai prin sufletele carora le va salva viata, familia elevei in coma profunda si-a dat acordul ca organele ei sa fie donate.

Carolina a fost transferata, luni, de la Spitalul Judetean de Urgenta din Pitesti la o clinica din Bucuresti, unde medicii au prelevat rinichili si ficatul, care vor ajunge la doi barbati aflati de mult timp pe lista de asteptare pentru transplant. 

Eleva de 18 ani din judetul Arges a ajuns in coma la Spitalul Judetean de Urgenta din Pitesti, dupa ce a fost certata de catre diriginta si de catre parinti pentru ca a fost prinsa fumand la scoala, fata suferind un atac cerebral.

Potrivit primelor date, Carolina Banateanu, in varsta de 18 ani, originara din comuna argeseana Albesti, eleva in clasa XII-a la Colegiul National “Ferdinand I” din Curtea de Arges, a fost surprinsa, miercuri, de catre diriginta, fumand in scoala si, dupa ce a certat-o, aceasta i-a anuntat pe parintii fetei despre incident.

Colegii de scoala au transportat-o initial pe fata cu un taximetru la Spitalul Municipal din Curtea de Arges, iar o ambulanta a dus-o la Spitalul Judetean de Urgenta din Pitesti unde medicii au stabilizat-o, dispunand, ulterior, transferarea ei la Spitalul “Bagdasar Arseni” din Bucuresti.


Ulterior, dupa investigatii, medicii din Capitala, au hotarat retrimiterea ei la spitalul din Pitesti unde doctorii spun ca “este vorba de o malformatie vasculara care s-a rupt si a provocat hemoragia, excluzand o trauma”.

Medicii Spitalului Judetean de Urgenta din Pitesti spuneau, vineri, ca eleva nu are sanse sa isi revina in conditiile in care activitatea cerebrala “nu mai exista”.