„Cartea Junglei”, celebrul desen animat, prins în tăvălugul revoluției antirasism

Așa zisa revoluție antirasism calcă totul în picioare, de la statui până la cărți, filme sau reclame. După situația jenantă cu pelicula”Pe aripile vântului” în prim plan a venit rândul unui alt film celebru să fie luat în colimator.

Este vorba de cunoscutul și îndrăgitul desen animat ”Cartea Junglei”, o animație Disney după cartea lui Rudyard Kipling. Rețeaua de televiziune britanică Sky a sortat cu atenție filmele și emisiunile aflate în arhivă și a luat măsuri. Mai precis, producțiile care nu respectă rigorile corectitudinii politice au fost marcate cu avertismentul „atitudini învechite”.

Jurnaliștii de la Variety notează că mai multe filme sunt însoțite de acest avertisment. Nu lipsește, bineînțeles, „Pe aripile vântului”, dar nici filmul de desene animate „Cartea Junglei”. „Acest film conține  atitudini învechite, un limbaj și asocieri culturale care pot fi considerate astăzi un delict”, se precizează în avertismentul alăturat peliculei „Cartea Junglei”.

„Sky s-a angajat să sprijine antirasismul și să îmbunătățească diversitatea și incluziunea atât pe ecran cât și în afara lui. Analizăm în permanență tot conținutul de pe canalele deținute de Sky și vom lua măsuri acolo unde este necesar, inclusiv prin adăugarea de informații suplimentare pentru clientul nostru, pentru a-i permite să ia o decizie în cunoștință de cauză atunci când decide ce filme și emisiuni TV urmărește”, a declarat pentru Variety purtătorul de cuvânt al celor de la Sky.

Acest tip de avertisment a fost aplicat și altor filme cunoscute, dintre care amintim „Dumbo”, „The Goonies”, „Aladdin”, sau „Lawrence al Arabiei”.

Sursa foto: billboard