Carti de identitate electronice pentru romani, incepand cu data de 1 aprilie

Romanii vor primi noi documente de identitate incepand cu 1 aprilie 2014, printre acestea numarandu-se si buletinele electronice, care vor contine mai multe informatii personale. Detaliile sunt prevazute intr-un proiect de Hotarare de Guvern al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), informeaza postul Realitatea TV.

Noile carti de identitate vor contine prenumele parintilor, dar si amprentele a doua degete. In plus, MAI propune modificarea mai multor reglementari ce stabilesc forma si continutul actelor de identitate, scrie AvocatNet.ro.

Buletinele electronice vor fi puse in circulatie incepand cu 1 aprilie, in timp ce alte documente vor fi eliberate, treptat, in maximum 18 luni de la emiterea primei carti electronice de identitate.

Legislatia in vigoare le da totusi dreptul romanilor sa aleaga intre buletinele clasice si cele cu cip. “Cine nu doreste carte de identitate electronica poate opta pentru una normala, care va fi asemanatoare cu cea electronica, dar nu va contine cipul si amprentele detinatorului”, a explicat Laura Cusa, seful serviciului juridic din cadrul Directiei pentru Evidenta Persoanelor.

Potrivit documentului MAI, datele inscrise pe noile carti de identitate vor fi urmatoarele: numele si prenumele titularului, sexul, cetatenia, data si locul nasterii titularului, semnatura olografa, imaginea faciala a titularului, CNP-ul si adresa de domiciliu a titularului.

Sursa foto: qmagazine.ro