“Cartierul Henri Coanda va avea utilitatile asigurate”, promite Ministerul Dezvoltarii

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si autoritatile publice locale implicate in dezvoltarea cartierului de locuinte Henri Coanda au intreprins o serie de masuri pentru asigurarea bazei legale necesare realizarii utilitatilor in acest cartier. Si asta in conditiile in care peste 1.000 de case din acest cartier nu au utilitati.

Astfel, au fost emise, de catre unitatile administrativ teritoriale, respectiv Consiliul Local Sector 1 al Municipiului Bucuresti, Consiliul Judetean Ilfov si Consiliul Local al Orasului Voluntari (Judetul Ilfov) mai multe hotarari de consiliu in vederea trecerii in patrimoniul Consiliului General al Municipiului Bucuresti a terenurilor aferente cailor publice din ansamblu. Prin aceste modificari, Primaria Municipiului Bucuresti preia in administrare terenurile administrate anterior de catre autoritatile administratiei publice locale (Sector 1), totodata preia in proprietate si administrare si terenurile detinute anterior de orasul Voluntari si Consiliul Judetean Ilfov, in vederea realizarii lucrarilor de investitii aferente drumurilor, asigurarii cu utilitati si dotari tehnico-edilitare a constructiilor din ansamblul de locuinte Henri Coanda.

In acest fel se creeaza premisele pentru asigurarea functionalitatii ansamblului de locuinte din cartierul Henri Coanda si pentru corelarea finalizarii locuintelor cu finalizarea lucrarilor drumurilor, asigurarii cu utilitati si dotari tehnico-edilitare. Ansamblul de locuinte Henri Coanda se construieste pe un teren cu o suprafata de 115.9 hectare si este amplasat in partea de nord a Capitalei, in zona complexului Sere Pipera-Aeroportul Baneasa-Comuna Voluntari. Terenul este impartit in doua zone, aflate in administrarea Primariei Sectorului 1 Bucuresti si a orasului Voluntari, judetul Ilfov.

Astfel, 60.55 hectare apartin Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti si alte 55.41 hectare orasului Voluntari. Proiectul cartierului prevede constructia a 1.109 case. Casele vor avea arii construite desfasurate cuprinse intre 120 mp si 340 mp si vor beneficia de curte, terase, garaj sau locuri de parcare. In Bucuresti-Sectorul 1 vor fi construite 522 de locuinte. In zona orasului Voluntari se vor construi 587 de case. In acest moment se afla in constructie peste 1000 de locuinte, aflate in diverse stadii de executie.