Casa Alba: ALEGERILE legislative din Donetk si Lugansk sunt ILEGALE

Washingtonul a condamnat luni un proces “ILEGAL”, dupa desfasurarea unor ALEGERI legislative si prezidentiale in regiunile SEPARATISTE Lugansk si Donetk, avertizand Rusia impotriva unor acte care ar destabiliza situatia in estul Ucrainei.

Purtatorul de cuvant al Consiliului american pentru Securitate Nationala (NSC), Bernadette Meehan, a denuntat intentia Moscovei de a “oferi legitimitate” acestor ALEGERI, exprimandu-si ingrijorarea in legatura cu o mobilizare de echipamente si trupe la frontiera cu Ucraina.

Citeste si: MAE NU RECUNOASTE “ASA-ZISELE ALEGERI” DIN REGIUNILE SEPARATISTE DIN ESTUL UCRAINEI

“Refuzul Moscovei de a-si indeplini obligatiile asumate prin acordurile de la Minsk pune sub semnul intrebarii angajamentul de a sprijini o solutie pasnica pentru conflictul din estul Ucrainei”, a declarat Meehan.

“Rusia va suporta costuri suplimentare, daca va ignora angajamentele asumate la Minsk si isi va continua actele periculoase si destabilizatoare”, a adaugat ea.

ALEGATORII din regiunile separatiste din estul Ucrainei au VOTAT duminica pentru a-si alege presedintii si Parlamentele, pe fondul intensificarii confruntarilor.

Moscova a anuntat ulterior ca “respecta” rezultatele scrutinelor si apreciaza, spre deosebire de occidentali, ca acest vot “constituie unul dintre punctele importante ale acordurilor de la Minsk” si permite “LEGITIMAREA autoritatilor” separatiste.

Citeste si: UCRAINA: RUSIA A DEPLASAT DIN NOU TRUPE LA GRANITA, POTRIVIT CASEI ALBE

La randul sau, Uniunea Europeana a catalogat aceasta initiativa drept un “nou obstacol” in calea procesului fragil de pace, dupa un conflict de peste sase luni care s-a soldat cu peste 4.000 de morti, iar autoritatile de la Kiev au denuntat-o drept “o FARSA”.

Sursa foto: tsantiri.gr