CASA ALBA ameninta: Nu vom accepta utilizarea fortelor militare ruse in estul Ucrainei

CASA ALBA a avertizat, vineri, ca Statele Unite nu vor accepta prezenta trupelor ruse in regiuni din estul Ucrainei, relateaza AFP.

“Urmarim situatia cu atentie. Nu vom accepta utilizarea fortelor militare ruse in estul Ucrainei”, a declarat purtatorul de cuvant al Casei Albe, Josh Earnest.

Rusia a mobilizat trupe suplimentare la frontiera cu Ucraina, acuza un oficial de rang inalt din cadrul Administratiei Barack Obama, dupa informatii identice anuntate de Alianta Nord-Atlantica

Citeste si: RUSIA a lansat manevre militare in Siberia si Ural. Unele unitati motorizate si antiaeriene, plasate in ALERTA

“Echipamentele militare si trupele concentrate in apropierea frontierei cu Ucraina au rolul de a-i sustine activ pe combatantii separatisti prorusi din estul Ucrainei”, a mai spus oficialul de la Washington, care a preferat sa pastreze anonimatul.

NATO a afirmat ca Rusia a trimis mii de militari suplimentari la frontiera cu Ucraina.

Citeste si: UCRAINA: Petro Porosenko a prezentat un PLAN DE PACE in 14 puncte

“Observam o noua suplimentare a efectivelor militare ruse la frontierele Ucrainei. Cel putin cateva mii de militari rusi au fost mobilizati”, a declarat joi Anders Fogh Rasmussen, secretarul general al NATO.